napi hírmorzsák

Egy csillag születik a MAD Architects új hollywoodi irodájában

A dinamikus MAD Architects építészei nemrégiben megosztották, hogy Hollywoodhoz kötődve, egy fényes új „csillag” tervezetét hozták létre Tinseltown szívében, az Egyesült Államokban. A javasolt projekt a környék minden más épületéhez képest sokemeletes, különálló és egyedi formájú irodaház, amely más hollywoodi nevezetességekből merített ihletet, mint például a Griffith Obszervatórium, a Capitol Records Building és a Hollywood Bowl.

Ez lesz a MAD második amerikai projektje, az első a Beverly Hills -i Gardenhouse (lenti kép) után. Kombinált lakó- és kereskedelmi épületként, ez a projekt tökéletesen tükrözi a cég „Shanshui City” filozófiáját, amelynek célja, hogy inspirálja, ösztönözze és kielégítse lakóinak szellemi és érzelmi szükségleteit a környező városi környezettel való kapcsolat révén. Ezek a kapcsolatok olyan városi környezet kialakításán alapulnak, amely integrálja a természetet tiszta vonalakkal és sok természetes fénnyel. Hatékony, fényűző és harmonikus, ezek a terek fizikai és érzelmi kapcsolatok kiváltására szolgálnak az építészet és a design révén.

És az új Star épület ennek a dinamikus filozófiának a folytatása, a szokatlan, görbe vonalú formától a fákkal teli teraszokig és kertekig, amelyek stratégiailag helyezkednek el. A Garden House projekthez hasonlóan ez is közösségi kapcsolatokat kíván teremteni nemcsak lakóinak, hanem a gyalogosoknak is, akik a szomszédos Sunset Boulevard körúton járnak. Bár a MAD a tervezéshez néhány híres hollywoodi nevezetességből merített ihletet, a Star önmagában is kivételes. Tornyosul szomszédjai felett, az 500 000 négyzetméteres sokemeletes épület szokatlan alakja és felépítése miatt azonnal felismerhető lesz a hollywoodi látkép körében. A londoni The Gherkin-hez hasonlóan, mégis kerekebb és tojásszerűbb megjelenéssel, a Star lényegében egy hatalmas üvegkupola, amelyet három cső tart, amelyek a fő szerkezet közepén haladnak keresztül. Az épület igazi különlegessége azonban az üveges óriáson futó vékony sáv, amely siklópályaként is szolgál. Ezenkívül az új épületben lesz egy zárt tetőtéri étterem, rendezvényterem és 360 fokos kilátó.

Természetesen különös gondot fordítottak az épület kapcsolatára a legnagyobb felhasználókkal: nevezetesen az alkalmazottakkal, akik végül a csillogó tojásdad falai között munkálkodnak és élnek majd. Tekintettel a „COVID utáni valóságra”, a Star projektjét úgy tervezik, hogy lakóinak jóléte legyen előtérben, erre szolgálnak a több szabadtéri tér és gondozott kert tervei is. A környezet is kulcsfontosságú tényező volt a tervezési folyamatban, a tervezők célja az volt, hogy kiemeljék az épület könnyű, szellős tulajdonságait a határozottan megközelíthető érzés érdekében.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Dinamikus formájával és görbületével a MAD Architects új Star épülete az építészeti csodálkozás jelzőfénye lesz Hollywood szívében. Még ennél is jobb, hogy futurisztikus formája olyan környezetet fog teremteni, amely a benne dolgozó emberek jólétét hivatott javítani-ez a cég egyedülálló filozófiájának közvetítése, amely szerint a természetet integrálni kell a jövőbe mutató tervezési koncepciókba, amelyek ösztönzik a közösségi részvételt és az egészséges életmódot mindenki számára.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb