„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Mobilház, modulház kulcsrakészen 180-200 ezer forintos négyzetméter áron! Biztosan ezt szeretné?

A www.kp.hu 20 éve népszerűsíti a modern könnyűszerkezetes, más néven szerelt vagy készházakat. Mindvégig harcoltunk a kóklerekkel szemben és azon cégekkel, akik maguk köré édesgetik az ügyfeleket hangzatos nem valós árakkal, majd megfosztják a családot az évtizedek alatt megtermelt és megtermelt anyagi javaktól egy félrevezető szöveggel, majd egy félreértelmezhető szerződéssel beleültetik a “hintába” a becsületes embereket. Ez a cikk is erről szól.

Létezik, hogy 180 ezer forint összegért 2020-ban valaki egy négyzetméter modulházat, mobilházat, vagy családi házat képes építeni? NEM! Minden ilyen hír átverés, kattintás vadász, arra alkalmas, hogy embereket átverjen és az adott vállalkozás weboldalának és közösségi média forgalma megnövekedjen és így a nagy számok törvénye szerint palimadarakat fogjon a kivitelező, így a becsületes állampolgár nagy valószínűséggel csalás áldozatává válik.
Tisztázzunk valamit: Egy családi háznak vagy egy 4 évszakos mobilháznak reklámozott építmény kivitelezésének igen szigorú követelményei vannak, melyeket be kell tartani. Statikai állékonyság, hőszigetelés, tűzvédelem, akusztika, szél- és párazárás, mérettűrések betartása, ÉME vagy ETA megfelelősség, felelősség biztosítás, felelős műszaki vezető, tervezői művezetés, stb…

A cikk címében szereplő összegből 2020-ban nem lehetséges műszakilag megfelelő emberi tartózkodás céljára alkalmas épületet kivitelezni, még akkor sem, ha minden beépített alapanyag a legalsó minőségi kategóriát súrolja!

A készházak hatalmas előnye, hogy minősített alapanyagból és szerkezetből, statikai tervvel és gyártmányterv alapján a legtöbbször üzemi előregyártással, ritkábban a helyszíni szereléssel nagyon gyorsan elkészíthetőek ezek az épületek, melyek lényegesen méretpontosabbak más technológiáknál. Az üzemi előregyártás olyan a készházak esetében, mint az amikor egy autót vásárolunk és soha sem a házunk előtti parkolóban szerelik össze, hanem egy autógyárban.

A készházak másik nagy előnye a gyorsaság és a műszaki biztonság mellett, hogy egy modern téglaházhoz képest az esetek túlnyomó részében akár 100%-ban jobban hőszigeteltek, de egy 10 évvel ezelőtti “hagyományos” házhoz képest akár 3x-os hőszigetelési érték a jellemző, tehát a modern, minősített könnyűszerkezetes családi házak kiemelten energiatakarékosak.

Olcsóbb egy készház, mint egy téglaház? Azonos műszaki tartalom és hőszigetelés esetében biztosan kijelenthető, hogy nem olcsóbb egy könnyűszerkezetes ház. Képzeljük el, hogy felfalazunk egy téglafalat és máris zárt a szerkezet, melyhez nem kellett más, mint habarcs, vakolat és tégla, ezzel szemben a készház falszerkezetében többrétegű (például: kőzetgyapot és polisztirol) hőszigetelés helyezkedik el, kívül és belül palánkokat készítünk gipszrost, vagy magnézium-oxid lapból, melybe párazárást is be kell építeni. Ennek ellenére a készház építés sokkal gyorsabb, mert akár 10% alá redukálható a helyszíni munka aránya és 90%-ban modern gépsorral üzemben készülnek a szerkezeti elemek, akár a burkolás is, így a minőség is szembetűnően jobb egy üzemben gyártott ház esetében a helyszínen falazottal szemben. A ház árának maximum 20%-a a vázszerkezet, így nem lehet nagy árkülönbségről beszélni, mert a beépített anyagok ha ugyanazok, akkor az árban sem lesz nagy eltérés.

A modern készházak hővisszanyerős szellőztető berendezéssel vannak ellátva, mely gépészeti elem feladata a friss levegő biztosítása a lakók és az épület számára. Működése egyszerű, hideg időben a belül keletkező párás és elhasználódott levegőt a rendszer elszívja, a külső tiszta levegőt szintén beszívja egy hőcserélőbe, ahol a lakásból elszívott levegő hőmérsékletét átadja a bejövő hidegebb levegőnek, így befelé tiszta és felmelegített levegő érkezik, míg kifelé az elhasznált és lehűtött levegő távozik.
Abban az esetben, ha meleg időjárás van, a hőségcsere nem történik meg, csak a levegő tisztítása valósul meg. Ha a modern könnyűszerkezetes családiházban, modul- vagy mobilházban nincs szellőztető rendszer és a használók nem figyelnek a szellőztetősre, akkor penészesedés léphet fel, mert a belső pára a hideg irányába indul el, ha a párazárás ezt megfogja, akkor egy idő után a gipszkarton elázik, ha nem jó a párazárás, akkor pedig a hőszigetelés ázik el, mely a szigetelési érték rohamos romlását eredményezi.

A készházak készülhetnek építő minőségű hossztoldott faanyagból, vagy tűzi horganyzott acélszerkezetből. Ezek a vázszerkezetek a tanúsítvánnyal, műszaki értékeléssel rendelkező vállalkozások esetében 80%-ban üzemben készülnek. A megfelelősségi dokumentumok hiányában épülő házak 90%-a viszont a helyszínen kerül szerelésre.
A készház önmagában nem állhat SIP panelből!!! (Structured Insulated Panel) Aki ilyet állít az átveri az ügyfeleit!!! A SIP panel az egy vázkitöltő szerkezet. Létezik belőle OSB+polisztirol+OSB, valamint tűz és vízálló MGO+tűzálló habszigetelés+MGO lap megoldás is. Hazánkban a magnézium-oxid MGO lapos SIP panel nem annyira terjedt el, mert kis mértékben drágább az OSB lapos megoldásokhoz, de hőszigetelése sokkal jobb, tűz és vízálló, míg az OSB szerkezetű SIP panelről egyik sem mondható el, csak az, hogy olcsóbb.

Tehát nem építhető 2020-ban 180 és 200 ezer forint összegből kulcsrakész családi ház, modulház és mobilház sem, mely a követelményeknek megfelel, még akkor sem, ha ez nettó, azaz áfa nélküli összeg!!!

Saját és építőipari partnereink tapasztalatunkból elmondhatjuk, hogy 2020-ban legolcsóbban könnyűszerkezetes modul- és mobilházat nettó és kulcsrakész áron 230 ezer forint alatt szinte lehetetlen előállítani.

Favázas és acélszerkezetes modern készházak alapozás nélkül 290 ezer forint + ÁFA alatti áron nem valósíthatóak meg minőségi alapanyagokból.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Mégis, hogy fordulhat elő, hogy találkozunk rengeteg 200 ezer forint alatti négyzetéter áron hirdető vállalkozást az interneten?
Amikor leszerződünk valakivel sok esetben a ház soha nem fog elkészülni, vagy nem abban a kivitelben amit vártunk, de a legtöbb esetben a vállalkozó majd közli, hogy ezt és azt nem tartalmazta az ár, vagy azt mondja, hogy áremelés volt a piacon és rá kell jönni, hogy a végén olcsóbb lett volna valaki mással akár 30%-kal drágábban szerződni.

Rengeteg cég hirdet négyzetméterenként 180-200 ezer forint körül kulcsrakész házépítést, de ha megkeressük a kivitelező nevét a weboldalon, akkor sok esetben azt meg sem találjuk, mert “dobós” vállalkozása van, azaz 1-2 munka és jön az új cég alapítása, így nincs garancia, nincs felelősség az elvégzett feladatokra. Ma rákerestünk 10 olyan vállalkozásra, aki nagyon irreálisan olcsón hirdet készházat és azt állítja, hogy az elmúlt években rengeteg házat épített, az érdekesség az, hogy a feltöltött árbevétele a legtöbb cégnek 2-3 millió és 20-30 millió forint között mozog. Hát kérem szépen, hogyan lehet felépíteni 5-6 házat pár millió forintból? NEM LEHET!!! Ezek átverős cégek, mert azt állítják, hogy referenciával rendelkeznek, de a valóságban 1-2 éve alakultak és nem is adtak el semmit, azaz szerencsevadászok. Mindig találnak palimadarat, hogy olcsón számla nélkül elkészítenek egy házat, de amikor kedvük tartja lelépnek és bottal üthetjük a nyomukat, mert ha számla nincs, szerződés nincs, akkor a bíróságon sokra nem megyünk.

Tehát aki 200 ezer forint alatt szeretne házat építeni van egy rossz hírünk! Nem lesz sohasem beköltözhető a ház ezen az áron és ha mégis lesz egy ház, az garantáltan nem fog megfelelni a követelményeknek és a végén a bank nem finanszírozza az utolsó részt, mivel az építési hatóság nem állítja ki a használatbavételi dokumentációt.

Hogyan tud meggyőződni, hogy egy cégnek volt – e forgalma, volt-e múltja korábban? Ez nagyon egyszerű! Kattintson a következő linkre és írja be a cég adatait:
https://www.bisnode.hu/ceginformacio/9519791/kp-sales-house-kft/
https://www.ceginformacio.hu/cr9310104481
https://www.opten.hu/kp-sales-house-kft-c0109184934.html
https://www.e-cegjegyzek.hu/?cegadatlap/0109184934/TaroltCegkivonat

A cégek mérlegadatai ingyenesen itt érhetőek el:
https://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/beszamolo_kereses

Ha a fenti linkeken az látszik, hogy a cég mostanában alakult, legyen elővigyázatos, ha nem volt tavaly forgalma, vagy az meg sem közelíti azt amit a vállalkozás magáról állít, akkor kerülje az ilyen vállalkozókat.

Cégünk árgaranciával vállalja a családi házak felépítését, könnyűszerkezetes, mobil és moduláris házak gyártását. Rendelkezünk ISO minősítéssel és több nemzetközi cégminősítő folyamatosan ellenőrzi és minősíti vállalkozásunkat. A BISNODE nemzetközi cégminősítő “AA” kategóriás cégként minősítette vállalkozásunkat, melyre az összes magyar vállalkozások 1,75%-a jogosult.
Olvassa el az erről szóló cikkünket és nézze meg minősítésünket.

https://kp.hu/3-cegminosito-minositette-vallalkozasunkat/

Amennyiben egy valóban modern és kiemelten hőszigetelt mobilházra, modulházra, vagy családi házra vágyik, keressen bennünket.
Cégünk nem viszonteladó és nem üzletkötő vállalkozó, mi gyártjuk a házaink statikai vázszerkezetét és a hőszigetelését és mi is szereljük azt össze.

Ezt a házat még 2008-ban építette a kp.hu csapata


Bármilyen készültségi fokban ki tudjuk szolgálni ügyfeleinket, így akár csak az acél vázszerkezet is megvásárolható.

Keresse kollégáinkat az elérhetőségeinken és jöjjön el gyárunkba, bemutató termünkbe és nézzen meg egy házat élőben.
Javasoljuk az időpont egyeztetést, mert akkor abban az időpontban csak és kizárólag az Ön rendelkezésére áll szakértő kollégánk.

Kulcsrakész ház referencia fotó (2017)
Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói (2016)


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb