„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Milyen Családi házat építsek?

Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor új otthonba szeretne költözni. Ekkor kezdődik el a mérlegelés, hogy vásároljunk egy használt házat, vagy lakást, illetve építsünk-e egy új házat?

régi b30 téglaházA legegyszerűbb módja a választásnak az, ha veszünk egy kész házat, vagy lakást. Azért egyszerű, mert kiválasztjuk, kifizetjük és beköltözünk. Ezzel szemben egy új családi ház építése látszólag sok-sok procedúrát jelent, hiszen telket kell vásárolni, terveztetni kell, jön az engedélyeztetés, majd a vállalkozó, vagy vállalkozók kiválasztása és a kivitelezési munka, ahol még anyagokat kell választani…

Nézzük ezt a kérdést a költségek oldaláról és mindjárt más képet fogunk kapni.

Energy Friend Home könnyűszerkezetes házak

Használt családi ház vagy lakás vásárlása “A verzió”

Ha vásárolunk egy 15-20 év közötti, aránylag jó állapotú családi házat, esetleg lakást, akkor el kell fogadni, hogy az akkori kor szellemében tervezett, ma már nem túl praktikus házba kell beköltözni, mely nem a mi és nem a mai gondolkodásunknak és ízlésünknek megfelelő elrendezésű és anyagválasztású. Az csak hab a tortán, hogy még az 5-6 évvel ezelőtt épült családi házak 85%-a sem volt energiatakarékos módon kivitelezve.

Mennyibe kerül egy használt 100 m2-es alapterületű, egyszintes, cca. 15 éves gyenge hőszigetelésű családi ház egy közepes árfekvésű magyar nagyvárosban? 

2015. nyári árszinten: cca. 26-30 Millió forint

Új családi ház építése “B verzió”

Aki új családi ház építésben gondolkodik, az magának választja ki a legjobban tetsző és ideális fekvésű építési telket, minden egyes kérésünket az építészmérnök figyelembe tudja venni és annak megfelelően készíti el a terveket. Az egyedi és saját tervezésű családi házban a helyiségek ott lesznek ahol mi szeretnénk, a méreteket, nyitásirányokat, benapozásokat mi határozzuk meg. Az épület külső és belső színvilága, burkolatok mintája, csaptelepek, mosdók, wc-k, kapcsolók helye és típusa is egyedi igények alapján valósul majd meg. Tehát minden a legideálisabb lesz a családunk számára. 

Mennyibe kerül egy új építésű 100 m2-es alapterületű, egyszintes, kiemelten energiatakarékos, jó minőségű családi ház egy közepes árfekvésű magyar nagyvárosban?

2015. nyári árszinten: cca. 21 Millió forint


Ehhez még, ha a telek árát hozzászámoljuk, ami cca. 8-11 millió forint, akkor is, maximum 32 millió forintos beruházás egy új családi ház kivitelezése, szemben egy rossz hőszigetelésű energiapazarló épülettel, mely nem a mi igényeink alapján valósult meg. 

Mindig szem előtt kell tartani, hogy egy családi háznak 3 ára van:

 • Bekerülési költség, mely a telek ár, a tervezési költség és a kivitelezési költség összege. (Ezt egyszer kell megfizetni)
 • Az üzemeltetési költség, azaz a rezsiköltség. Ebben a villamos energia, a fűtési energia lesz a számottevő kiadás. (Minden hónapban, folyamatosan jelentkezik)
 • A karbantartási ráfordítás. Itt a különböző eszközök, anyagok elhasználódása következtében fellépő pótlásokat, javításokat kell figyelembe venni. (Pl: Vakolat javítások, fűtésrendszer – kéményrendszer karbantartása, nyílászárók meghibásodása – cseréje, villanyszerelvények, vízszerelvények elhasználódása, stb… Ez általában a ház 10 éves koráig minimális mértékben jelentkezik, utána a kivitelezéskor beépített anyagminőség és kivitelezési munka igényesség függvényében jelentkezik)

Az új családi ház bekerülési költsége egyszeri kiadás.

 • Fontos, hogy innovatív technológiát válasszunk, mely kiemelkedő hőszigeteléssel és statikai paraméterekkel rendelkezik.
 • Ezenkívül nagyon fontos, hogy a kivitelező cégnek tekintsük meg korábban átadott megvalósult munkáit. Aki nem tud felmutatni saját kivitelezésben készített referencia házakat, az árulkodó jel lehet arra, hogy korábban nem jól teljesített és nem tud visszamenni a régi megrendelőjéhez, vagy az is előfordulhat, hogy most kezdi az első szárnypróbálgatásait az építőiparban és nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal. (Ne felejtsük el, hogy hazánkban a házépítéshez és a focihoz mindenki ért! Ami persze nem igaz, de úgy tesznek az emberek, mintha… Egy ház egy életre szól, ezért legyen körültekintő és ne fogadja el a képeken mutogatott referenciákat, ragaszkodjon egy valós ház bemutatásához, hiszen az internetről mindenki tud letölteni szép képeket!)

Az üzemeltetési költség folyamatos kiadás.

 • A rezsiköltség a legnagyobb költség a házunkkal kapcsolatos kiadások listáján. Ha egyszer kifizettük az építési költséget, utána folyamatosan jönnek majd a havi rezsiszámlák. Ez ma már lehet nulla forint is minden hónapban, ha aktív házat kiviteleztetünk.
  Abban az esetben, ha alacsony energia igényű házat kiviteleztetünk, akkor is csak pár ezer forint lesz a rezsiköltségünk.
 • Abban az esetben, ha a kivitelezésnél nem kiemelkedően jó hőszigetelésű házat készíttetünk, vagy egy régi házat vásárolunk, hatalmas havi üzemeltetési összegeket fogunk a szolgáltatóknak kifizetni.
 • A REZSI KÖLTSÉG EGY 100 M2-ES CSALÁDI HÁZBAN AKÁR HAVI 65 EZER FORINT IS LEHET, HA NEM MEGFELELŐEN HŐSZIGETELT ÉS, HA AZ ELEKTROMOS FOGYASZTÓK NEM ENERGIATAKARÉKOSAK.
 • EGY MAI, MODERN KIEMELTEN ENERGIATAKARÉKOS 100 M2-ES CSALÁDI HÁZ HAVI ÖSSZES REZSIKÖLTSÉGE, maximum 20 ezer Forint, de AKÁR 15 EZER FORINT ALATT TARTHATÓ!!!
 • 30 ÉV ALATT AKÁR 18 MILLIÓ FORINT rezsikülönbség is lehet egy kiemelten hőszigetelt és egy gyenge hőszigetelésű 100 m2-es családi ház üzemeltetése között. (30 év x 12 hónap x 50 ezer forint, mely, a két ház havi rezsi különbözete)

Karbantartási ráfordítás.

 • Abban az esetben, ha az új családi házunk modern és innovatív anyagokból és minőségi kivitelezéssel készült, valamint betartjuk az üzemeltetési könyvben előírtakat, akkor hosszú éveken keresztül nem lesz felújítási, javítási költségünk.
 • Ne feledjük egy új családi ház építésekor garanciát és szavatosságot kapunk az építő cégtől és a gyártóktól. Használtan vásárolt családi ház esetében általában nincs semmire garancia, a legkisebb meghibásodás esetén is be kell nyúlni a pénztárcába.
 • Egy rosszul megépített családi ház vállalkozója általában eltűnik és a garancia is egy füstbe ment terv lesz.
 • A régi rossz minőségű és hőszigetelésű családi házak korszerűsítése óriási pénzeket emészt fel. Nem elég csak a fűtést cserélni, hőszigetelni is kell a falakat, mennyezetet és a padlót is és cserélni kell a nyílászárókat is. Ha a padlót hőszigeteljük, akkor a beltéri ajtókat is cserélni kell, így gyakorlatilag egy fél ház árát is elkölthetjük egy energetikai rekonstrukció alkalmával.
 • A silány minőségű anyagok és munkavégzés folyamatos karbantartásra készteti a tulajdonosait.
 • 30 év alatt egy nagyobb rekonstrukció és a folyamatos szervizelés, akár a ház bekerülési költségének az 50-60%-át is felemészthetik.
 • Egy jól megépített családi ház esetében is  számolnunk kell karbantartási költségekkel, mert tudjuk, hogy ami elromolhat az el is romlik. De fontos kiemelni, hogy egy minőségi alapanyagokból épített családi ház 70-80%-kal kevesebb összegből karbantartható, mint egy silány munka végterméke.

ÖSSZEGZÉS:

100 m2-es családi ház egy magyar nagyvárosban (összehasonlító táblázat):  10-15 éves használt családi ház Új Építésű családi ház. Gyenge hőszigetelési paraméterekkel rendelkező, közepes színvonalon kivitelezett családi ház Új Építésű családi ház. Kiemelten magas fokon  hőszigetelt családi ház, jó minőségű alapanyagból és színvonalas munkavégzéssel
Bekerülési költség:  26-30 millió forint (telekkel együtt)  24-25 millió forint (telekkel együtt)  28-32 millió forint (telekkel együtt)
Rezsiköltség havonta: 75, 000 Ft (legalább)  60, 000 Ft (legalább)  20, 000 Ft (de, a tapasztalataink szerint ennél is kevesebb)
Rezsiköltség 30 év alatt:  27 Millió Forint 21,6 Millió Forint 7,2 Millió Forint
Karbantartási költség a megvásárlást követő első 30 évben:  15  Millió Forint 10 Millió Forint 4 Millió Forint
Komfortérzet: Gyenge Közepes Kiváló
30 év alatt elköltött összeg:  68-73 Millió Forint 55,6-60,4 Millió Forint 39,2 – 43,2 Millió Forint

Egyértelműen látszik, hogy a legolcsóbb családi ház a színvonalas munkával és jó minőségű alapanyagokból kivitelezett energiatakarékos új építésű családi ház! Azt se felejtsük el, hogy az új ház az úgy néz ki, ahogy mi szeretnénk és jól fogjuk magunkat benne érezni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ezzel szemben a legdrágább megoldás az, ha egy használt családi házat vásárolunk, mert az egész ház egy zsákbamacska és sokkal több karbantartást igényel, ami nagyon drága költséggel jár, nem beszélve a magas rezsiköltségekről.

A gyenge szigetelési paraméterekkel rendelkező ház is sokkal magasabb kiadást jelent a családi kasszából, de még mindig jobb megoldás, mint egy használt ház megvásárlása.

Abban az esetben, ha garantáltan jó minőségű családi házat szeretne kiviteleztetni és hosszútávon alacsony rezsit szeretne családja számára biztosítani, valamint problémamentes üzemeltetésre vágyik, keresse kollégáinkat!
Magyarországon és Szlovákiában számos referencia, bemutató házzal rendelkezünk, mely munkáink előre egyeztetve élőben megtekinthetőek és természetesen lehetőség van kommunikálni a korábbi megrendelőinkkel. Így megkérdezhetik és megtekinthetik a rezsiköltségeket, valamint feltehetik a kérdéseiket, ahol gyakorlati tapasztalatot kaphatnak a technológiánkból és a kivitelezési minőségből.

Magyarországon és Szlovákián kívül Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Csehországban, Franciaországban és Spanyolországban is vállaljuk szerkezetkész és kulcsrakész családi házak tervezését és felépítését.

Cégünk Magyarországon és Szlovákiában téglaházakat, IsoShell házakat, favázas könnyűszerkezetes és acélvázas könnyűszerkezetes házakat kivitelez.

Az összes többi országban kizárólag faszerkezetes és acélszerkezetes, kiemelten energiatakarékos és nulla energiás könnyűszerkezetes házakat építünk.

 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb