„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építési tanácsadás

Mi is az a rekuperátor

A Rekuperátort az elmúlt években kezdte el használni az emberiség a tőlünk nyugatabbra található országokban.
Ma már nálunk is egyre többen használják a lakásuk energiájának minimalizálása érdekében.

Az ember 24 órában folyamatos, belső égésű motorként működik, a tápanyagok elégetése közben hőt, széndioxidot és párát termel, miközben friss levegőt, oxigént igényel. Az épületen belül élő, lakó, dolgozó, embereknek friss levegőre van szükségük, ugyanakkor az egyre dráguló energiaárak miatt az a jó, ha a nyílászárók majdnem tökéletesen légmentesen zárnak.

Mit is kapunk mi egy rekuperátortól a lakásban?

30% energiamegtakarítás mellett 24 órában friss levegő, nincs por, nincs pollen, nincs allergiás megbetegedés.

Németországban és Svédországban alig épül lakás enélkül.

Az ember naponta 1 kg párát lélegzik és párologtat a levegőbe.

Hová lesz a pára?

A térben folyamatosan és egyre használtabb levegőbe keveredik el. Sok esetben az általunk leadott és nem jól szellőztetett helységek ezért nedvesednek, penészesednek.

Ha végiggondoljuk, mi történik lefekvésünk, elalvásunk után?
Az azonos szobában alvók egymás elhasznált levegőjét lélegzik be. Reggelre a levegő már szinte használhatatlan. Amit egyszer már mi vagy társunk kilélegzett, újrahasználjuk. Nem véletlen, hogy reggelre sokszor fejfájásra ébredünk.

Egy ember alvás közben 20 m3/óra friss levegőt használ. Ugyanennyi használt levegőt termel, aminek hőmérséklete 36°C, azonos az ember testhőmérsékletével. A friss levegő hőmérséklete mindig annyi, mint ahonnan azt a lakótérbe vezetjük.

Télen nagy hidegben, akár -20°C is lehet. Ha tehát az ember elhasznált levegőjét először egy hűtőszekrénybe vezetjük és lehűtjük, s csak azután engedjük ki a szabadba, majd az így kinyert energiával melegítjük fel a beérkező hideg levegőt, akkor teljesítetjük azt, hogy az energiát benn tartottuk és a rossz levegőt kiengedtük..


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ezzel az egyszerű módszerrel közel 30% energiát spórolunk meg, miközben éjjel-nappal 24 órán keresztül friss levegőben lehetünk. Elmúlik az örökös reggeli fejfájás, sőt egyes kimutatások szerint a családok élete egy-két évvel meghosszabbodik, mert reggelre nem egyre használhatatlanabb levegővel működik szervezetünk.

A berendezést ki lehet egészíteni a pollenszűrős rendszerrel.

Összefoglalva mi is tehát a “rekuperátor”?

1. Folyamatosan friss levegőt biztosító berendezés.

2. Vége a pornak, a pollennek, a fejfájásnak.

3. 1-2 évvel hosszabb életet biztosít.

4. Csak a büdös megy ki, az energia benn marad.

5. 30%-kal csökkenti a fűtésszámlát.

6. 24 órában a lakásában friss, tiszta levegőben élhet.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

2 hozzászólás

 1. Tisztelt Cím !

  Kérem tájékoztatását, hogy egy 110 m2-es megközelítően passzívház “minőségű” családi ház szellőztetéséhez hány KW teljesítményű rekuperátor-szellőztető ventillátorra van szükség.

  Az eddig megtalált és ezzel foglalkozó honlapok egyikén sincs használható tájékoztatás. Csak az általános előnyökről beszélnek, de azt, hogy
  -átlagosan hány órát üzemel a rekuperátor és ezzel mennyi elektr. energiát igényel ?
  – hány KW fűtésenergiával lehetne pótolni a hőveszteséget, ha rekuperátor helyett a hagyományos szellőztetést alkalmazzák?

  Köszönettel: Fodor Lali

  1. Kedves Lali!
   Egy 110 nm-es családi ház a Kp.hu technológiával 0,1 K értékű hőszigeteléssel, gáz központi fűtéssel -éves szinten cca: 110-130 ezer forintból üzemeltethető.
   Abban az esetben ha ez a ház rekuperátoros rendszerrel van egybeépítve, de nem passzív ház (!!!), nagyságrendileg évente 30-45 ezer forint takarítható meg.
   Ez azt jelenti, hogy egy jó minőségű rekuperátoros rendszer felára nagyságrendileg 5-600 ezer forint, abban az esetben 11-14 év alatt térül meg a rendszer.
   De nem lehet kisarkítani ezt a kérdést csupán a megtakarításra, hiszen sokkal tisztább levegőjű lakást kapunk, illetve a környezetet is megóvjuk a szennyező anyagoktól, melyet a fűtéssel juttatunk a levegőbe.
   Tisztelettel:
   Kp.hu ügyfélszolgálata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb