„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Marcel Breuer ikonikus brutalista épületét környezetbarát butikhotellé alakítják

Marcel Breuer Pirelli híres Tire Building épülete az Egyesült Államok brutalista építészetének irányadó modelljeként ismert az architektúra világában. Az ikonikus épületet egy új projekt keretein belül a Becker and Becker fejlesztőcég most újragondolja, mint környezetbarát butikhotel. Az épület évek óta elhagyatottan állt, mielőtt 2020-ban Bruce Redman Becker építész és fejlesztő megvásárolta az ingatlant, azzal a céllal, hogy egy fenntartható, 165 szobás szállodává alakítják át. A szobrászati ​​betonszerkezet célja, hogy minta legyen a passzív tervezésű szállodák számára, egyedi építészeti jellemzőit és innovatív adaptív újrafelhasználási technikáit kihasználva.

A Connecticut állambeli New Haven lakónegyed észak-déli főútján elhelyezkedő épületet 1970-ben hozták létre először a gumiabroncsgyártó, az Armstrong Rubber Company számára. Néhány év után a gumiabroncs-társaságot viták övezték, ami miatt az alkalmazottak fokozatosan elhagyták őket. A 2000-es évek eleje felé az épület alsó részét lebontották, és egy parkolóhelyre cserélték, az emberek tiltakozásától eltekintve.

Építészetében és belsőépítészetében a Breuer épülete negatív terek és üregek kölcsönhatása jellemzi. A belső terek tekintetében az üregek csökkentik az alsó szinteken működő kutatólaboratóriumok által okozott zajt. A homlokzat negatív elemei, amelyeket előre öntött beton panelekből készítettek, árnyékot és védelmet nyújtanak a nap ellen, és dinamikus látványt nyújtanak az épületnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Abban a reményben, hogy ez lesz az első passzívháznak minősített szálloda az Egyesült Államokban, az épület “hitelesített történelmi” rehabilitációs és adaptív újrafelhasználási tervezete egy 165 szobás butikhotel, étteremmel, galériával és tárgyalóterekkel, mindezt úgy tervezve, hogy a megfeleljen a LEED Platinum minősítési kritériumoknak. A tetőn és az előtetőkön elhelyezett napelemek biztosítják a villamos energia 100% -át a világításhoz, fűtéshez és hűtéshez, a projekt pedig újrahasznosított és helyi forrásból származó anyagok felhasználásával épül fel. Az építkezés 2020 nyarán kezdődött meg, és várhatóan 2022 első negyedévében fejeződik be.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb