„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Magyarország 4,2 milliós lakásállományának 90 százaléka több energiát fogyaszt az uniós normánál

Magyarország 4,2 milliós lakásállományának 90 százaléka több energiát fogyaszt az uniós normánál. 
Átlagosan két és félszer több energia fordítódik fűtésre Magyarországon, mint Nyugat-Európában.

 Bencsik János Energiaügyi és otthonteremtési államtitkár egy társasháti konferencián azt nyilatkozta, hogy 20-25 év alatt az összes magyarországi épületen el kell végezni az energiamegtakarító beruházásokat.

Hozzátette, hogy az első két év a támogatást intéző intézményrendszer kipróbálásával telik el, ezért ma nem lehet megmondani azt, hogy jövőre mennyi pénz jut a költségvetésből a felújításokra. Az intézményrendszerről elmondta, hogy a felújítások finanszírozására egy állami tulajdonú “zöld bankot” hoznak létre, ebbe kerül minden költségvetési és uniós pénz. 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A pályázatírók és a kivitelezők csak minősített vállalkozók lehetnek, amennyiben többlakásos házak kerülnek felújításra. A vidéki családi házak hőszigetelését, gépészeti felújítását a helyi vállalkozók végzik majd, de csak minősített anyagokkal dolgozhatnak. 

Miután a hőszigeteléssel töredékére esik a ház energia- fogyasztása, a szükséges mennyiség már előállítható valamilyen alternatív energiahordozóból is. Ezek az alternatív fűtési eszközök – például biomassza kazánok, hőszivattyúk – elkészíthetőek magyar cégek által. Az államtitkár úgy számolt, hogy a felújítási program 200 ezer embernek ad munkát folyamatosan. A pályázatok szintén folyamatosak lesznek, a beadott kérelmeket ugyanígy bírálják el, és az éves költségvetési keret között adják a támogatást. Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb