EsettanulmányHírek

A földünk második és hatodik legdrágább vízdíja címet sajnos mi birtokoljuk

A NatGeo felméréséből kiderült, hogy nem csak szívinfarktusban, dohányzásban és alkoholizmusban vagyunk az élen. A földkeregség 2. legdrágább vízdíja Budapesten található, a 6. legdrágább vízdíj pedig a Velencei Tó és a Balaton mellettieket súlytja.

Ez elég logikátlannak tűnik, hiszen a víz adott, nem kell szivattyúkat üzemeltetni, nem kell mély kutakat fúrni és karbantartani. Csak a víztisztítást kell megoldani.

A NatGeo szerint a világ legdrágább vízdíját Koppenhágában kell megfizetni: Dánia fővárosában ugyanis 3,4 USA-dollárba kerül egy köbméternyi víz. A második legdrágább vizet szolgáltató város, nem más, mint a Duna-parti Budapest! A kétmilliós magyar főváros 2,8 dollár/m3-es vízdíja megelőzi a skóciai Glasgow-t, Berlint, de még a 9 milliós New Yorkot is! A balatoni és a velencei pár száz, vagy pár ezer lakosú települések lakosságának kiszámlázott vízdíj azonban lényegesen felülmúlja a világvárosok vízdíját is!

Csak egy érdekesség, mely megrázó: A magyar tenger partján élőknek 2,20 USA-dollárt kell fizetniük a vízért köbméterenként a DRV-nek, addig például a 22 milliós Pekingben csak 2 centet.

Rómában csak fél dollár egy köbméter víz, a Nyugat-afrikai Dakarban a 0,2 dollár is magasnak számít, de ebből a pénzből elvezetik a vizet a szegénynegyedekbe is.

A homoktenger közepén felépített etióp fővárosban, Addisz-Abebában 0,09 centet, Kairóban pedig csak 0.03 centet kell kifizetni az embereknek a szolgáltatóknak.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A víz egy olyan doog, amit mindenképpen megvesz az ember, ezt ki is használják a leleményes üzemeltetők.

Magyarországon azért is számítanak ezek az összegek hatalmasnak, hiszen az említett országokban nem lehet mindenhol vizet találni, nálunk többszörös vízkészlet áll rendelkezésre


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

One Comment

  1. Csak csendesen jegyzem meg hogy Komlón (7300) drágább a víz mint budapesten itt 3 USD felett van a köbmétere!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close