„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

EsettanulmányHírek

A földünk második és hatodik legdrágább vízdíja címet sajnos mi birtokoljuk

A NatGeo felméréséből kiderült, hogy nem csak szívinfarktusban, dohányzásban és alkoholizmusban vagyunk az élen. A földkeregség 2. legdrágább vízdíja Budapesten található, a 6. legdrágább vízdíj pedig a Velencei Tó és a Balaton mellettieket súlytja.

Ez elég logikátlannak tűnik, hiszen a víz adott, nem kell szivattyúkat üzemeltetni, nem kell mély kutakat fúrni és karbantartani. Csak a víztisztítást kell megoldani.

A NatGeo szerint a világ legdrágább vízdíját Koppenhágában kell megfizetni: Dánia fővárosában ugyanis 3,4 USA-dollárba kerül egy köbméternyi víz. A második legdrágább vizet szolgáltató város, nem más, mint a Duna-parti Budapest! A kétmilliós magyar főváros 2,8 dollár/m3-es vízdíja megelőzi a skóciai Glasgow-t, Berlint, de még a 9 milliós New Yorkot is! A balatoni és a velencei pár száz, vagy pár ezer lakosú települések lakosságának kiszámlázott vízdíj azonban lényegesen felülmúlja a világvárosok vízdíját is!

Csak egy érdekesség, mely megrázó: A magyar tenger partján élőknek 2,20 USA-dollárt kell fizetniük a vízért köbméterenként a DRV-nek, addig például a 22 milliós Pekingben csak 2 centet.

Rómában csak fél dollár egy köbméter víz, a Nyugat-afrikai Dakarban a 0,2 dollár is magasnak számít, de ebből a pénzből elvezetik a vizet a szegénynegyedekbe is.

A homoktenger közepén felépített etióp fővárosban, Addisz-Abebában 0,09 centet, Kairóban pedig csak 0.03 centet kell kifizetni az embereknek a szolgáltatóknak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A víz egy olyan doog, amit mindenképpen megvesz az ember, ezt ki is használják a leleményes üzemeltetők.

Magyarországon azért is számítanak ezek az összegek hatalmasnak, hiszen az említett országokban nem lehet mindenhol vizet találni, nálunk többszörös vízkészlet áll rendelkezésreKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Egy hozzászólás

  1. Csak csendesen jegyzem meg hogy Komlón (7300) drágább a víz mint budapesten itt 3 USD felett van a köbmétere!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb