„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Magas, vékony oszlopon egyensúlyozták a fekete erdei kabint

A Niliaitta egy feketére festett erdei kunyhó projektje, amelyet a Studio Puisto építészeti cég drámai módon egyetlen vékony oszlopra emelt a finn Salamajärvi Nemzeti Park közelében lévő erdőben.

A kunyhó, amely a Kivijärvi új üdülőhely részét képezi, egy ősi Niliaitta újraértelmezéseként épült. A kifejezés egy magasított fa kunyhóra utal, amelyet az őslakos szamí emberek az élelmiszerek biztonságos tárolására használtak a szabadban. A helsinki székhelyű Studio Puisto célja ezzel a környék szamí kultúrájának története előtt való tisztelgés, egy olyan tér létrehozása mellett, amely a külvilágtól való elszakadás érzését kínálja a látogatóknak.

“Az ötlet alapja az, hogy egyszerűen a “levegőbe” érve, azonnal elszakadva érezzük magunkat a földön zajló mindennapi gondjainktól.” – magyarázta a finn építészeti cég.

A vad természet és a biztonságos, hangulatos belső tér közötti ellentét rendkívül hangsúlyos, mely hozzájárul az szerkezetben való tartózkodás általános élményéhez. A kunyhó az első a tervezett 25-ből, amelyeket az erdő területén szétszórva építenek majd a Kivijärvi Resort számára. A további 25 szerkezet eltérő kialakítással rendelkezik majd. Egy részük a földön épül majd, és lesznek, amelyek a közeli tó felszíne felett “lebegnek” majd egy szauna és konferencia központ mellett.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A látogatók elszigeteltség- érzésének megteremtése mellett, a Niliaitta egyetlen oszlopra emelése segítette a projekt erdőterületre gyakorolt ​​hatásának csökkentését is. A kunyhó helyét és a hozzáférési pontját úgy választották meg, hogy minimalizálják az építés során eltávolítandó fák számát. A feketére festett fát, melyet az egész kabin burkolására használtak úgy választották ki, hogy a szerkezet jobban beolvadjon a környezetébe, az egyes paneleket pedig függőlegesen helyezték el, imitálva a környező fák törzseit. A kunyhó bejáratához vezető hosszú és egyenes lépcső a kabinig kanyargó keskeny ösvény folytatásaként helyezték el.

A távoli elhelyezkedés ellenére a Studio Puisto igyekezett az összes létesítmény és funkció beépítésére, amelyek egy modern hotelszobában megtalálhatók. A kunyhó csatlakozik a helyi szennyvíz-, víz- és villamosenergia-hálózatokhoz, melyek a külső lépcső alatt kerültek elrejtésre, és tágas zuhannyal és konyhasarokkal is rendelkezik. Belül szinte minden felületet világos faburkolatok szegélyeznek. Az egyszerű kohézió célja, hogy a vendégek a hogy a kunyhó végében beépített padlótól- mennyezetig érő ablakon keresztüli akadálytalan kilátásra koncentráljanak.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb