„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílus

Az art deco és a hagyományos koreai esztétika kombinációja

A szimmetria és az ismétlődés különbözteti meg Subin Seol munkáját, aki váratlan megjelenésű bútordarabjaiban ötvözi és szembeállítja koreai gyökereinek jellegzetes esztétikáját az art deco stílusával.

A két stílusnak első pillantásra alig van közös vonása, az egyiket a dekadencia, a másikat annak elutasítása határozza meg. Ennel ellenére a tervezőnek sikerült egyesítenie őket a négytagú Korean Art Deco kollekciójában.

“Érdekes, hogy a stílusok teljesen különbözőek a megjelenésükben és az irányukban, mégis rendelkeznek hasonló elemekkel. Úgy gondolom, hogy az art deco legjellemzőbb vonásai a szimmetria és az ismétlés, a szimmetria pedig a koreai művészet egyszerűségének egyik alapvető eleme, így nem volt nehéz összehangolni őket.” – mondta Seol.

A kollekció legszembetűnőbb darabja a Seol Hoop Chair, amelyet két tökéletesen azonos felére osztegy lefelé haladó egyenes, amely a kivitel teljes hosszában egyfajta középtengelyként fut. A karfák átlós körökben bontakoznak ki. A sima fekete fém a seoye kalligráfia egyszerű vonalvezetésére utal. Míg az 1920-as években Franciaországban megjelent art deco gyakran olyan sikkes, fényűző és sokszor futurisztikus anyagokra támaszkodik, mint az üveg, a réz vagy a króm. Ezzel ellentétben a koreai építészet és kerámia a történelem során lehetővé tette, hogy a természetes anyagok nyers szépsége kerüljön az alkotás középpontba.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kollekció egy másik darabja egy vastag ebonizált tölgykeretbe ültetett kör alakú tükör, mely letisztult formatervezése és geometriája lehetővé teszi a természetes fa angyagának bonyolult textúrájának kihangsúlyozását. A székpár egy magasabb és egy alacsonyabb darabból áll, bükkfából készülve. A székek magasfényű felülete a hagyományos koreai otchil lakkozásra utal, amely a lakkfa saját nedvéből készül. A háttámlájuk egyetlen darab ívelt fából van kialakítva. A kollekció íves részleteit a hagyományos koreai művészet ihlette, melyben jellemzők a természetes és organikus görbék, míg az art decora jellemzőbb formák kör vagy négyzet.

A fiatal dél-koreai tervezők, köztük Subin Seol is egyre inkább arra koncentrálnak, hogy életben tartsák az ország kézműves örökségét és technikáit, újragondolva őket a modern világ számára.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb