Lakberendezés és stílus

A Tria Arquitetura szobrászati lépcsőházzal újította fel a São Paulo-i penthouse-t

Művészeti és gyűjtemény-design darabok sokasága népesíti be ezt a São Pauló-i penthouse lakást, amelyet a helyi Tria Arquitetura stúdió tervezett, és amelyhez egy szoborszerű lépcsőház is tartozik.

A 960 négyzetméteres Frederic Chopin apartman felújítását Marina Cardoso de Almeida építész vezette a Tria Arquitetura munkatársa, aki úgy alakította át az elrendezést, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a magas mennyezetből és a kilátásból.

A két szintre osztott lakás egy művészetkedvelő házaspárnak ad otthont.

Az ügyfelek, akik korábban egy nagy ház tulajdonosai voltak, a kényelem és a biztonság miatt döntöttek úgy, hogy lakásba költöznek, de mégis azt szerették volna, hogy a terük nyitottnak és tágasnak tűnjön.

Az elsődleges lakosztályt a felső emeletre költöztették, ahol az ágyat egy padlótól a mennyezetig érő, a városképre néző ablakhoz tudták igazítani.

Ezen a szinten egy intim könyvtárat is kialakítottak, így az egész emeletet teljes egészében a privát térnek szentelték, eltekintve a terasztól és a medenceterasztól, ahol az ügyfelek vendégeket fogadnak.

Az alkalmazottak két lakosztályát áthelyezték az alsó szintre, a gardrób helyére pedig egy vendéglakosztály és egy házimozi került.

A két szintet egy travertin lépcsőház köti össze, travertin lépcsőfokokkal és tömör fehér korlátokkal, amely kígyózva kígyózik felfelé a kétszeres magasságú térben, hogy úgy tűnjön, mint egy szobor.

Ez adja meg az alaphangot az egész penthouse-ban használt többi kortárs műalkotás és anyag számára.

“A befejezések és építészeti megoldások kiválasztásánál a fő koncepció az volt, hogy kényelmet hozzunk, de mégis nagy űrt hagyjunk, hogy a művek öltöztethessék a házat” – mondta a Tria Arquitetura.

A nyitott nappali és étkezőben színes festmények díszítik a falakat, a zöld és narancssárga árnyalatú bútorok és szőnyegek pedig kiemelkednek az egyébként semleges palettából.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

“A nappaliban három nagy fő térfogatot kellett kiemelni, hogy textúrát és több otthonosságot hozzanak” – mondta a Tria Arquitetura.

Ezek közé tartozik a lifttömb, a kandalló és a főteret a vendégtértől elválasztó fal, amelyeket vékony, függőleges lécekből készült, furnérozott természetes fa borít.

Egy másik oszlopot rozsdamentes acélba burkoltak, hogy hűvös, éles kontrasztot nyújtson a fa és a nappali egyéb meleg tónusaihoz.

Az emeleten, a könyvtárban a széles deszkás fapadló folytatódik a falakon, hogy a szoba hangulatos legyen, és hátteret biztosítson egy sor bekeretezett vintage térképnek.

A kültéri részen is frissítéseket végeztek, ahol a medence méretét csökkentették és újra szegélyezték, hogy jobban integrálódjon a tereprendezésbe.

Egy pár klasszikus oszloputánzatot is lebontottak, és egy fa- és üvegpergolát adtak hozzá a terasz lefedésére.

Az egész lakásban a felújítás során teljesen automatizált rendszereket építettek be, amelyek a légkondicionálást, a világítást, a kertészeti öntözést, valamint a függönyöket és a redőnyöket vezérlik.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb