„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Lionel Jadot 52 tervezővel egyedi belső tereket készített a Mix Brussels szálloda számára

Az 1960-as évek ikonikus brüsszeli irodaháza szállodává vált, amelynek belső terét Lionel Jadot építész tervezte, kizárólag egyedi bútorok és tárgyak felhasználásával.

A mai napon megnyíló Mix Brussels átveszi a La Royale Belge, a ma AXA néven ismert biztosító társaság, tőzsdén jegyzett korábbi központját. A 25 000 négyzetméteres épület átalakítását a londoni Caruso St John, az antwerpeni Bovenbouw Architectuur és a brüsszeli DDS+ és MA2 stúdiókból álló építészcsoport felügyelte.

A brüsszeli székhelyű Jadot 52 tervezőből és készítőből álló csapatot állított össze (beleértve saját magát is), hogy a belső teret olyan bútorokkal, installációkkal és szobrokkal szereljék fel, amelyeket kifejezetten terveztek. A székektől a kilincsekig szinte minden független művész vagy tervező munkája.

A négycsillagos szállodában 180 szoba és lakosztály, három étterem, élelmiszerpiac, co-working tér, előadóterem és egészségklub található. Ahhoz, hogy ekkora megbízást nyerjen, Jadot bevonta a Zaventem Ateliers összes tervezőjét, egy kreatív központot, amelyet 2018-ban alapított a város szélén lévő egykori papírgyárban. A Zaventem Ateliers 25 kreatívot egyesít egy olyan együttműködési környezetben, amely támogatja a limitált kiadású és gyűjthető művészet és design létrehozását. Amikor a projekt tervpályázatát kiírták, Jadot meggyőzte őket arról, hogy a szálloda a város kézműves kultúrájának ünnepévé válhat.

A Zaventem Ateliers meglévő tagjain kívül 27 másik kreatívot is bevont, hogy működjenek együtt velük a felszerelésben. Jadot magyarázata szerint a legfontosabb koncepció az volt, hogy olyan belső tereket hozzanak létre, amelyek kiegészítik az épület jellegzetes betonvázas belső terének szobrászati tulajdonságait.

A Zaventem Ateliers közreműködő tervezői közé tartozik a Maison Armand Jonckers, aki a gravírozott sárgaréz recepciót készítette, és Arno Declercq, aki egy monumentális feketített fából készült szobrot épített. Thomas Serruys művész fából készült székeket készített, amelyek mindenhol megtalálhatók, míg Adeline Halot tervező lámpaernyőket készített a szálloda halljába és szobortükröket a hálószobákba.

A világítási tervek közül Roxane Lahidji környezetbarát anyagokkal foglalkozó függőlámpákat készített sóból, a Studio Elementaires pedig stílusos éjszakai lámpákat. A textilmunkák között megtalálhatók a KRJST Studio, Emma Cognée tervezővel együttműködve nyomtatott függönyei és szövései, valamint a La Gadoue Atelier gobelinjei.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Jadot saját hozzájárulása egy kandalló installáció és különböző székek, míg az egyéb figyelemre méltó kiegészítések közé tartozik a Papier Boulette papírmasé alkotása, Pierre Coddens tervező asztalai és a Touche-Touche művészduó habszivacs ülései.

A MIX Brussels megnyitásának célja, hogy segítsen megerősíteni a város hírnevét, mint a gyűjthető művészet és a design hotspotja. Amellett, hogy évente megrendezik a Collectible vásárt, a városban nemrégiben a Maniera dizájngaléria és a Xavier Hufkens kortárs művészeti galéria is kibővítette jelenlétét.

Jadot reméli, hogy a projekt megszegi a vendéglátás tervezésével szemben támasztott elvárásokat, megmutatva, hogy ez az iparág képes a helyi kreatív tehetségek széles körű támogatására.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb