„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Lakberendezési inspiráció: a minimalista és az ipari stílus kombinációja

A São Paulo forgalmas negyedében, Perdizes városában található VM Apartman a város nyüzsgése közepette tervezték, így az elsődleges cél az volt, hogy a lakás egy csendes menedékhelyet biztosítson a lakóknak. A tulajdonosok, egy házaspár a minimalista stílus kedvelői, arra kérték fel az NJ+Arquitetos Associados építészeti céget, hogy az otthon legyen tele világos színekkel és természetes textúrákkal.

A projekt központi eleme és kiindulópontja egy beton oszlop volt a konyha és a nappali között, amelyet nem lehetett eltávolítani. Megoldásként az építészek lecsupaszították és meghagyták az eredeti betonszerkezet és gerendáit és a otthon szerves részeként alkalmazta azokat, amely kissé ipari megjelenést kölcsönöz a belvárosi apartmannak. Szinte az összes falat lebontották, ami lehetővé tette a szobák új elosztását.

A korábban csak egy fürdőszobával rendelkező lakásban kialakítottak egy mester lakosztályt, kibővítették a gardróbot és egy új WC helyiséget is hozzáadtak. A konyha és a nappali egy nagy nyitott térben helyezkedik el, mely középpontjában a széles betonoszlop áll. A betonoszlop konyha felőli oldalából egy márvány étkezőasztal indul ki.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tulajdonosok törzsgyökeres São Paulo városbeliek, így fontos volt számukra a szülővárosuk gyökereire utaló helyi anyagok megjelenítése az otthonban. A kényelem és a melegség érzetének megteremtéséhez az építészek egy letisztult paletta alkalmazására törekedtek, fa- és más természetes textúrákkal.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb