„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Bricolo Falsarella felújított egy veronai luxuslakást

A Bricolo Falsarella építészeti cég szerint egy hely vagy épület felújítása, illetve helyreállítása legtöbbször azzal indul, hogy a már meglévő struktúrában megtaláljuk az újrakezdésre utaló jeleket. Ehhez azonban a “látszaton” túl kell tekinteni. Meg kell vizsgálni és eltávolítani az egyes rétegeket, néha fizikailag is, és pontosan ez történt az olaszországi Verona óvárosában található Verona Penthouse felújításakor is.

A felújítási munkálatokat az összes vakolatot eltávolításával kezdték, “valami igazat, valami erőset keresve”, mivel a műtárgyként kezelt otthon múltjára utaló maradványokat a tervezők a jövőbe szerették volna közvetítetni. A vakolatok eltávolításával egy gyönyörű durva falazat került elő, melyet egyértelműen nem azzal a szándékkal készítettek, hogy fedetlenül maradjon. “Tökéletlen, pontatlan volt, de éppen ezért volt hiteles, a szerénység kifejezőerejével.”

A belső terekben nem építettek új falakat, az egyes funkcionális helyiségeket ehelyett “térelválasztó-szerű fenyőfa panelek beillesztésével választották el. Az építészek szerint “az eredeti falak intenzív párbeszédet folytattak az új elemekkel, amelyeket olyan anyagok felhasználásával készítettek, amelyek képesek bekapcsolódni a kő költői érdességébe, mint a sárgaréz, fekete vaslemez vagy az ipari fémes profilok..”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb