„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Lakásfelújítás: élénk színekkel kombinálták az épület eredeti, brutalista jellegét

Az Office Shogo Onoder építészeti cég House of Wind and Light projektjük egy 40 éves tokiói lakást felújítása Japánban. A lakás eredetileg rengeteg üvegfelülettel rendelkezett a déli és északi homlokzat mentén, melyek a forgalmas utcákra néznek.

A 69 négyzetméteres, eredetileg három hálószobás lakást az építészek az összes válaszfal eltávolításával egy hatalmas nyitott térré alakították, melyet bőséges természetes fény és a szellő jár át- a projekt innen kapta a nevét, avagy a “szellő és fény háza”. A magánterületek, mint a fürdőszoba és a hálószobák egy nagy, a helyiség teljes szélességében futó szekrénysor mögött húzodnak. Hagyományos válaszfalak tagolása helyett tehát a lakást nagyméretű bútorok osztják fel funkcionális területekre, “lazán” élettereket meghatározva az elszigetelt szobák helyett.

Az 1979-ben épült apartman új tulajdonosai egy rugalmas lakókörnyezetet akartak kialakítani, amely lehetővé teszi a különféle tevékenységeket, mind a vendégek meghívását és a kényelmes munkavégzést, ugyanakkor a család jövőbeli bővülését is figyelembe veszi. Az egyedi megoldás bőséges “tartalék” területet biztosít, amely lehetővé teszi az esetleges későbbi változásokat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A magasfényű felületeken érdekes vizuális élményt nyújtva tükröződnek vissza a napi történések, továbbá a szórt fény visszaverődik a tér megvilágításának fokozására. Az építészek szinte érintetlenül hagyták az eredeti mennyezet és a falakat. Új burkolatok alkalmazása helyett a teljes falszélességben felfüggesztett csipkefüggöny nyújt kontrasztot az épület régi, kissé megviselt felületeivel szemben. Az új elemek anyag-és színpalettájának finom tulajdonságai szándékosan kiemelkednek, hangsúlyozva a régi és az új közötti kontrasztot.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb