„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Külső szigetelő és befejező rendszerek (EIFS): alapvető megoldás a fenntartható építkezéshez

A mai építőiparban az energiahatékonyság, a fenntarthatóság és a biztonság, valamint az esztétika elérése elengedhetetlen célja az építészek és tanácsadók számára. 

Az Exterior Insulation and Finishing Systems (EIFS) sokoldalú, nagy teljesítményű megoldások, amelyek új építéseknél és felújításoknál egyaránt megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Ezek a többrétegű külső szigetelőrendszerek jelentősen javítják a hőteljesítményt, és akár 50%-os energiamegtakarítást is kínálnak, miközben rugalmasságot biztosítanak a tervezésben.

Az „Exterior Insulation and Finish System (EIFS) piaca – Globális előrejelzés 2028-ig” című Markets and Markets jelentése szerint az EIFS-piac növekedését főként az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésének szükségessége és a zöld épületek növekvő fejlesztése okozza. egyes országokban szigorú épületenergetikai előírások bevezetésével. Ezért a helyi energiaszabályok szerint tanúsított EIFS-rendszerek használatának fontossága erősen támogatott.

Az energiahatékonyság és a kényelem növelése

Ahogy egyre több ország fogadja el az épületekre vonatkozó energetikai tanúsítványokat és minősítéseket, az iparág egyre inkább felismeri az energiahatékony rendszerek, például az EIFS értékét. Azáltal, hogy minimalizálja a hőveszteséget vagy -nyereséget az épület burkolatán keresztül, az EIFS drámaian csökkenti az energiafogyasztást, ami alacsonyabb működési költségeket és környezeti hatást eredményez. A hatékony szigetelés minimálisra csökkenti a fűtési és hűtési költségeket, miközben kényelmes, egyenletes belső hőmérsékletet biztosít.

Thomas Ryle, a Terraco Group termékrendszer-menedzsere kiemelte ezt a közelmúltban az Construction Week podcastjában, és kijelentette: “A Terraco EIFS Systems rendszereket sikeresen telepítették több ezer különböző épületre szerte a világon. A Közel-Keleten, ahol az energiahatékonysági intézkedések megtörténtek. Rendszereink csak a közelmúltban váltak kötelezővé, és költséghatékony módszert kínálnak a hőhatékony külső falak kialakítására, jelentősen csökkentve az energiafogyasztást és az üzemeltetési költségeket.”

Fenntarthatóság, tartósság és biztonság

Egy olyan korszakban, amikor a fenntartható építészet határozza meg a tervezési kiválóságot, az EIFS mind az új, mind a régebbi struktúrákat fejleszti. A szigetelőanyagok, például a habosított polisztirol (EPS) és az ásványgyapot (MW) felhasználásával ezek a rendszerek elősegítik a nem megújuló erőforrások felelős felhasználását, csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, és hozzájárulnak a zöld építési szabványokhoz.

Az EIFS kiváló időjárásállóságot és ütésállóságot kínál, védőburkolatot képezve, amely megvédi a hőtől és a nedvességtől. Ez meghosszabbítja az épület élettartamát és csökkenti a karbantartási igényeket a falak épségének megőrzésével.

Figyelemre méltó az is, hogy a külső szigetelőrendszerek fokozott tűzállóságot kínálnak tűzálló vagy tűzgátló anyagok és tűztörések beépítésével, hozzájárulva ezzel az épület homlokzatának biztonságához és tartósságához.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Rugalmas tervezési és felújítási előnyök

Az építészek nagyra értékelik az EIFS-t tervezési rugalmassága miatt. Az EIFS alkalmazása az épület külsején megőrzi a belső életteret, és lehetővé teszi a telepítést anélkül, hogy a lakók elhagyása szükséges lenne. Ez teszi az EIFS-t ideálissá régebbi épületek felújításához, energiahatékony arculatváltást biztosítva.

Ezek a rendszerek revitalizálják az elöregedő struktúrákat, a kórházaktól és szállodáktól a kereskedelmi központokig és magánlakásokig. Rugalmas alkalmazásuk lehetővé teszi az építészek számára, hogy változatos építészeti részleteket valósítsanak meg az energiahatékonyság feláldozása nélkül.

Tanúsított rendszerek: Minőség és kohézió biztosítása

A tanúsított EIFS rendszerek biztosítják a kompatibilitást alkatrészeik között, garantálva az összefüggő telepítést, a kiváló hőteljesítményt és a bizonyított tűzbiztonsági teljesítményt. A nem tanúsított rendszerek gyakran képzetlen felhordókat, nem megfelelő anyagokat és szuboptimális rétegezést foglalnak magukban, ami nem megfelelő felületekhez, hőhídképződéshez, tűzbiztonsági kockázatokhoz és víz beszivárgásához vezethet. A biztonság, a funkcionalitás és a tartósság érdekében elengedhetetlen a megfelelően tanúsított rendszerek használata.

A Terraco EIFS rendszerei

A Terraco évtizedek óta úttörő az EIFS-iparban, számos nemzetközi tanúsítványt és jóváhagyást szerzett, beleértve, de nem kizárólagosan az EOTA-t (Európa), a BBA-t (British Agrément), az Egyesült Államok FED-specifikációját, az Egyesült Arab Emírségek Polgári Védelmét, TSE Törökországot és még sok mást. Alpha és Perma rendszereik testreszabott megoldásokat kínálnak a különféle projektek igényeihez, a költséghatékony felújításoktól a rendkívül légáteresztő rendszerekig.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb