EsettanulmányLakberendezés és stílus

Különböző típusú lépcsőfeljárók

A lépcsők tulajdonképpen funkcionálisságuk miatt alapvető építészeti elemnek számítanak, azonban lépcsők számtalan fajtája kialakítható, így ezzel azok a ház esztétikai eszközévé is válhatnak. Tehát amellett, hogy alkalmazkodik az lakók igényeihez, vizuálisan is vonzóak lehetnek.

A megfelelő kialakítás kiválasztása nehéz lehet, még egy építész számára is. Mindegyik változó helyet foglal el, és eltérő költséggel rendelkezik. Ebben a cikkünkben összefoglaltunk neked egy útmutatót, amely segítségedre lehet a választásban.

Csigalépcső – helytakarékos. A praktikus kialakításnak köszönhetően ezeket a lépcsőket széles körben használják minimalista otthonokban.

Egyenes lépcső – impozáns és alapvető. Bár ezek a lépcsők nagyon elegánsak lehetnek és lehetővé teszik az egyedi testreszabást, negatív pontjuk az, hogy nagy helyet igényelnek. A negatív jó oldala azonban az, hogy amint a lépcső eléri az 1,90 méter magasságot, az alatta lévő teret további helyiségek, például szekrények és fürdőszobák beépítésére lehet felhasználni.

Íves lépcső – Elegáns és összetett. Az íves lépcső tökéletesen működik, mint központi elem a nagyobb szobákban vagy a társalgóban. Csakúgy mint az egyenes lépcsők, ezek is sok helyet igényelnek.

Íves lépcső – Merész megjelenés. Természetük miatt több helyet foglalnak el, mint a csigalépcsők, és erősebb szerkezetre van szükségük. Az ilyen típusú lépcsőket általában művészeti galériákba vagy avantgárd házakba építik.

L-alakú lépcsők – Hagyományos. Ez a legjobb megoldás, ha a lépcsőt sarokba építik. Lehetővé teszi egy kis helyiség létrehozását a lépcső második fele alatt.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

U-alakú lépcső – oda-vissza. Ez a stílus többféle konfigurációval rendelkezik, az egyes személyek ízlésétől függően. Vannak, akik szélesebb fordulót hoznak létre, hogy a lépcső két fele között nyílás maradjon. Mások inkább nyitott lépcsőt készítenek, amely nem használ korlátot.

Lebegő lépcső – kihívást jelentő gravitáció. Az úszó lépcsők mérnöki kihívást jelentenek. Az egyik módszer a súly jobb eloszlására az oszlopok vagy üvegfal felszerelése, amely olyan hatást eredményez, mintha nem lenne semmi, ami tartsa őket. Ez a megoldás általában nagyobb árcédulával jár, mint hagyományosabb társai.

Kompakt lépcsők – Kiváló megoldás a helyhiányra. Noha okos megoldás, nem a legbiztonságosabb a lehetőségek közül. Nem kényelmesek használni, és a lépcsők gyakran nagyon vertikálisak is, hogy a lehető legkevesebb teret foglalják el. Általában a tetőtér behúzható létrájaként használják ezt a típust.

Osztott lépcső – Fenséges és hatalmas. Ennek a stílusnak a választása nagyon nagy helyet igényel a telepítéshez, de hasonlóan az ívelt lépcsőkhöz, ezek egyedülálló benyomást keltenek, főleg ha a főbejárat közelében épülnek.

Ne feledd, hogy a lépcső kiválasztásánál a legfontosabb, hogy az biztonságos és kényelmes legyen a felhasználók számára.

Forrás: www.impressiveinteriordesign.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close