„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Kouros Maghsoudi „Mehmooni” bútorkollekciója a perzsa hagyományok egy posztmodern értelmezése

Mindig szórakoztató felfedezni a friss dizájnt, amely többféle hatást ötvöz a ritkán látott módon. Az első generációs iráni-amerikai tervező, Kouros Maghsoudi debütáló bútorkollekciója ezt játékos formákkal, merész színpalettával és kontinentális kulturális cserével éri el. A „Mehmooni” címet viselő kollekció fárszi nyelven annyit jelent, hogy “összejövetel” vagy “buli”, a perzsa hagyományokból és szokásokból, valamint a művészi, nem hagyományos posztmodern dizájnból merít ihletet.

„A kollekció minden darabját a „Mehmooni” szellemében tervezték”-mondja a 26 éves tervező, aki az Illinois állambeli Highland Parkban született, és jelenleg Brooklynban él. A kollekció Taarof asztala például egy moduláris koktélasztal, opcionálisan beépített jégvödörrel, hamutartóval és/vagy gyümölcstállal. A hagyományos perzsa összejövetelek népszerűsítése mellett a gyűjtemény fenntartható és széndioxid-semleges is. A perzsa etikett és nagylelkűség hagyományáról elnevezett Taarof asztal kifejezetten egy esemény középponti elemeként lett tervezve. A szórakozás része a bútordarabok modularitása és a meglepetés elemeik, mint az egyedi lábbetétek, melyek első pillantásra csupán a dizájn részének tűnnek.

A teheráni Darband-hegység hagyományos éttermeiben kínált alacsony ülőhelyek ihlette Behsheen szék természetes kiegészítője az asztalnak. Lehet, hogy kemény felületekből áll, de valahogy mégis lágynak és megnyugtatónak tűnik. Egyszerű, természetes kőzetekre emlékeztető formái akár Flintstones-szerű benyomást keltenek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kollekció egy másik darabja a 190 centiméter magas Doodool tükör. Maghsoudi „könnyed fallikus sziluettként” írja le, íves felsővel, hosszúkás testtel és kettős félkör alakú lábakkal. A Mehmooni kollekció tárgyilagossága másik nagy része vonzerejének. Bár úgy néz ki, mint a hagyományos műanyag, valójában mind szerves anyagok kombinációjából készült, beleértve a kukorica alapú 3D nyomtatott műanyagot, a fenntartható forrásból származó FSC-tanúsított fűrészárut és a növényi alapú gyantát. Az összes anyagot helyben, New York városában szerezték be, és a brooklyni Red Hook-ban gyártották, a gyártásból származó összes szén-dioxid-kibocsátást pedig karbon-kreditek felhasználásával ellensúlyozták, hogy a projekt teljes mértékben szén-semleges és kibocsátásmentes legyen.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb