„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Koktélbárt hoztak létre “a tenger és az égbolt között lebegve”

Gae Avitabile építész tervezte a Civico 29, egy tengeri téma által inspirált koktélbár belső terét az olaszországi Sperlonga tengerparti városában. Az Olaszország nyugati partvidékén, Róma és Nápoly között félúton található bárban a közeli tengerpart által inspirált színek és anyagok dominálnak, a kék motívumok és hullámszerű formák uralják a teret.

Avitabile az óceánparti épületet, amelyben korábban egy fagylaltozó működött, olyan bárrá alakította át, amely a tengerparton való tartózkodás érzékszervi élményét hivatott újraalkotni. “A tér a multiszenzoralitásban találja meg a saját dimenzióját” – mondta az építész. “Számomra a tenger fény és szín, hang, tapintás, íz és illat.” -tette hozzá

A projektre nagy hatással volt a helyi környezet, és minimális anyagpalettát használva, a helyszínhez való erős kötődésről árulkodik. A látogatók egy széles nyíláson keresztül lépnek be, amely a fő térbe vezet. A helyiségben egy hosszú bárpult található, amelynek hullámszerű formája kék színátmenettel van bevonva, amely a kinti óceán látványát tükrözi.

A pult fölött egy Munari által készített, halcsapdák által ihletett lámpa lóg, amelyet egy fehér fémhálós szerkezet tartalmaz, míg a padlót fehér mésszel töltött és gyantával borított hagyományos európai üreges téglákból álló réteg szegélyezi. A teret a Kriskadecor által készített alumíniumhálós függöny veszi körül, amely a négy falból kettőt szegélyez, és amelyet Avitabile azért választott, mert mozgása a tengerparti szellőket tükrözi.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fő tér mellett egy kis fürdőszoba található, egzotikus motívumokkal bevont tapétával. A bár túloldalán lévő nagy nyílások az óceánra néző szabadtéri ülőhelyre vezetnek. Az építész szándékosan kerülte a beltéri ülőhelyeket, részben a rendelkezésre álló kis terület miatt, részben pedig azért, mert a panoráma élvezete a projekt központi eleme.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb