„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Kő + acél: koreai minimalista bútorkollekció

A koreai tervező, Wonmin Park egy tíz darabból álló új bútorkollekciót dobott piacra, a fém és a kő súlyát és szilárdságát emeli ki, kontrasztosan finom puhaságot árasztva belőlük. A Stone + Steel kollekció a Carpenters Workshop Gallery által az idei Londoni Design Fesztivál részeként bemutatott nyers, polírozott, vésett és patinás felületeket organikusan kialakított asztalokká, íróasztalokká és székekké alakította, amelyek úgy néznek ki, mintha még évezredekig léteznének az emberi faj kipusztulása után.

Az egyes darabok alapját vulkáni kőzetek alkotják, többnyire természetes formájukban. Ezeknek a Japánban bányászott kőzetdaraboknak rozsdaszerű külső rétegük van, amely a levegő és a nedvesség repedéseken való behatolásának következtében alakult ki a földkéregben, oxidálva a kövek vastartalmát. Ha megrepednek vagy kivágják, mély, sötét belső magokat tárnak fel. Park mindegyik tetején egy szinte tükörfényűre csiszolt acél -lapot helyezett, hogy kontrasztot adjon a szikla egyenletlen, durva textúrájának.

„A kő minden textúráját váratlan balesetek hozták létre, és soha nem ugyanolyanok, és ez annyira izgalmas számomra” – mondta Park. A linearitás olyan, amit a természet nem tud előállítani – csak az emberek gondolkoznak egyenes vonalakban. A kövek lapos vágású oldalai arra szolgálnak, hogy kiemeljék a kövek külsejének texturált vonalait és egyenetlenségeit, és természetes szépségüket. Az acél dimenziót ad a kő vágási vonalának, és tovább terjeszti a térbe, térfogatot és egyensúlyt teremtve. Park inspirációja ehhez a kollekcióhoz a 20. századi Mono-ha mozgalom japán és koreai művészeiben gyökerezik, amelyek természetes és ipari anyagokat kombináltak, hogy megjelenítsék a természet és az 1960-as évek gyors fejlődése közötti feszültséget. A Mono-ha, amelynek fordítása „dolgok iskolája”, az anyagok feltárására összpontosított, nem pedig az ábrázolásra.

Bár Park munkái egyszerre szobrászatiak és funkcionálisak, a Mono-ha szellemisége nyilvánvaló, még akkor is, ha kifinomultabb kortárs anyagokat használ hozzá. Park életműve a „gyakorlati árucikkek és a képzőművészet” közötti határvonalon átnyúlva, ahogy a koreai Nemzeti Modern és Kortárs Művészeti Múzeum leírta, azt vizsgálja, hogy az anyagok milyen módokon kelthetnek bizonyos érzéseket és asszociációkat. Öntött gyanta bútordarabjai például a „könnyedség és tisztaság érzését” célozzák meg (lenti kép).


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ezzel szemben a metál a formáról és a szerkezetről szól, amint azt Park korábban bemutatta „Plain Cuts” kollekciójában is (lenti kép). Az alumíniumlemezek merev, egymást metsző formákká állnak össze, teljesen egyenes vonalakkal. A „Stone + Steel” ennek a sorozatnak a folytatása, mely szinte képlékeny minőséget ad a vulkáni kőzetnek és szabálytalanságának.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb