napi hírmorzsák

Kerámia padlóburkolat, amely 8-szor gyorsabban telepíthető, mint a hagyományos csempeburkolat

A padlóburkolat megteremtheti vagy megtörheti a teret. Megfelelő kialakítással javíthatja a helyiség kialakítását, jó első benyomást kelthet, és pozitívan befolyásolhatja a felhasználói élményt. Mivel azonban a padlónak ellen kell állnia az olyan károsító körülményeknek, mint a nedvesség és a hőnek való kitettség, az állandó gyalogosforgalom és a nehéz bútorok mozgatása, természetes, hogy idővel romlik. Ennek eredményeképpen a padlók felújítása kulcsfontosságú a belső terek jó állapotban tartásához, különösen azokban, amelyeket sokat használnak, például nyilvános terekben.

A régi felületet helyettesítő új anyag kiválasztásakor az épülettulajdonosoknak, építészeknek és tervezőknek számos kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe venniük, például a kényelmet, a tartósságot és az esztétikát. Amikor azonban olyan épületekről van szó, ahol napi funkciókat látnak el, és ezért nem lehet hosszú időre bezárva tartani – mint például a szupermarketek, irodák és éttermek -, gyakran a beépítés gyorsasága válik elsődleges prioritássá. Végül is, ahogy a régi mondás tartja, “az idő pénz”.

Ezt szem előtt tartva a legújabb padlóburkolati innovációk arra összpontosítanak, hogy lehetővé tegyék a gyors, egyszerű és hatékony telepítést, de a vizuális megjelenés és az ellenállás veszélyeztetése nélkül. Az AGROB BUCHTAL kerámiacsempéket gyártó vállalat például kifejlesztette a DryTile-t, egy új, kiváló minőségű padlóburkolati rendszert, amely ragasztóanyag nélkül, rekordidő alatt telepíthető – mindezt úgy, hogy a nyers kerámia megjelenése, szépsége és tulajdonságai megmaradnak.

Összetevők: kerámia, parafa és rendszerfugázás

A DryTile lényegében egy kerámia burkolólaprendszer, ami azt jelenti, hogy az anyagra jellemző összes előnyt kínálja más padlóburkolatokkal, például a laminátummal vagy a vinillel szemben. Amellett, hogy a csempe UV-, víz- és foltálló, szagtalan, nem gyúlékony, fényálló, nem fakul, újrahasznosítható és hőálló. Ami azonban egyedülálló a DryTile összetételében, az az, hogy a csempe alatt egy vékony parafaréteget tartalmaz, amelyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki: PVC-, klór- és lágyítószer-mentes réteget termikusan, állandó nyomás alatt hozzák létre, majd tartósan a kerámia hátoldalára helyezik. Ez biztosítja, hogy a csempe szilárdan tapadjon a padlóhoz, habarcságy és ragasztó használata nélkül – száraz beépítési folyamat, innen ered a termék neve.

Az elv nagyon egyszerű: a csempe saját súlya vákuumszerű hatással nyomja a parafaréteget az aljzatra, ahol az megtapad, garantálva, hogy minden szilárdan a helyén marad. A parafa a tehermentesítéssel továbbfejlesztve javítja a hangáteresztést is. A csempe szállítás közbeni védelmével pedig csökkenti a csomagolási igényeket is. Ráadásul a parafaréteg mind a négy oldalán pontosan meghatározott, enyhe kiemelkedéssel rendelkezik, így az élek szoros egymás mellé fektetésével automatikusan kialakul a fuga rendszer.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kerámia és a parafa előnyeinek kombinálásával az eredmény egy innovatív, nagy formátumú porceláncserép rendszer, amely új vagy meglévő aljzatra úsztatott szerkezetként lazán lerakható.

Gyors, egyszerű és hatékony beépítés

Hogyan is működik valójában a száraz burkolásos beépítés? Egyszerűen leírva, három egyszerű lépésből áll. Az ilyen típusú padlóburkolat lerakásának egyetlen előfeltétele a kellően sima aljzat, ami azt jelenti, hogy a lerakás előtt meg kell vizsgálni annak egyenletességét és felületi minőségét. Az első lépés tehát a sík ellenőrzése a szükséges mérőműszerek segítségével. Néha, hogy ez a követelmény teljesüljön, a padlót ennek megfelelően át kell dolgozni. Ezután a fugarácsot határozzák meg, és a parafa éleket szorosan egymás mellé fektetik. Végül az utolsó lépés a csempék fugázása speciális diszperziós fugázóhabarccsal, amelynek figyelembe kell vennie a megfelelő keverési arányt a vízzel a gyártó utasításai szerint.

A fugázás előtt a felület azonnal járható, lehetővé téve az egyéb feladatok, például a festés, a gipszkartonozás vagy az elektromos szerelés folytatását. 12 óra elteltével járható, és további 12 óra elteltével teljesen ellenálló. Gyakorlatilag pormentes is, ami csökkenti az építőipari munkások porterhelését. És ha bizonyos területeken használati változást, törést vagy bármilyen más jellegű sérülést tapasztalnak, a csempe teljesen eltávolítható és azonnal kicserélhető nagyobb rendetlenség és szennyeződés nélkül – a fugák könnyen felvághatók, a száradási idő elkerülhető, és az új csempe egyszerűen újra fugázható. Ugyanakkor azáltal, hogy a DryTile egyszerűen eltávolítható és újrafelhasználható, a rendszer egy lépéssel közelebb kerül a körforgásos gazdaság felé.

A vállalkozásokra gyakorolt hatás minimalizálása a zárási idők csökkentésével

Összességében a DryTile építési időt takarít meg, rugalmasságot kínál és optimális beépítést tesz lehetővé. A hagyományos csempézéshez képest a folyamat akár 8-szor gyorsabb, így ideális olyan épületek számára, amelyeknek minimalizálniuk kell a zárási időt. Alkalmas például szupermarketek számára, ahol a padló felújítása általában nagy műszaki erőfeszítéseket igényel és az üzletmenetet befolyásoló időt emészt fel. Ezt már sikeresen kipróbálták: a németországi Muchban, egy élelmiszeripari termékpiacon 2000 négyzetméter DryTile padlót fektettek le mindössze négy munkanap alatt, ami töredéke a hagyományos padlóújításhoz szükséges időnek.

A szupermarketeken kívül a termék sokoldalúsága és tartóssága miatt számos más projektben is alkalmazható. A természetes árnyalatok széles skáláján – a krémszíntől az agyagbarnán át a grafitig – mindenféle kereskedelmi belső térben, többek között bemutatótermekben, irodákban, múzeumokban, üzletekben, iskolákban és éttermekben használható.

Egy gyorsan változó világban, ahol az új tervezési trendek a nagyobb rugalmasság felé mutatnak, az ehhez hasonló padlóburkolati innovációk nagy ígéretet mutatnak, mivel lehetővé teszik a felületek gyors alkalmazkodását az új szükségletekhez, időtálló és sokoldalú esztétikát biztosítanak, javítják a munkakörülményeket és optimalizálják a teljes építési folyamatot.

Forrás: www.archdaily.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb