Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: fényáteresztő kádak és mosdók

Az átlátszó és az átlátszatlan között elhelyezkedő áttetsző felületek részben átengedik a fénysugarakat, így “homályos” látványt nyújtanak a túloldalon látottakhoz képest. Ezt a hatást széles körben használják a művészetben, mint például az izlandi-dán művész, Olafur Eliason munkáiban, aki optikai illúziókkal dolgozik a fény és a színes, átlátszó felületek segítségével. De a kortárs építészek körében is vannak rajongói, mint például a japán SANAA építészeti iroda, vagy olyan európai irodák, mint a Barozzi / Veiga vagy a Lacaton & Vassal, hogy csak néhányat említsünk.

Az épületekben az olyan anyagok, mint a polikarbonát vagy az üveg, áttetsző felületek alkalmazásával az elemek vizuálisan könnyebbé válnak, és kiemelik a belső tereket vagy akár az épület szerkezetét, anélkül, hogy a lakók magánéletébe beavatkoznának. Székek, lámpák, edények: számos olyan hétköznapi tárgy van, amely az áttetszőséget esztétikája miatt használja ki. A fürdőszobában azonban ez nem annyira gyakori. Az általában porcelánból készült hagyományos darabok, amelyeket ebben a térben használnak, átlátszatlanok, és időnként nem olyan rugalmasak, hogy lehetővé tegyék a tervező elképzeléseit.

A lakberendezésre és fürdőszobabútorokra szakosodott olasz Antoniolupi cég olyan innovatív anyagot fejlesztett ki, amely áttetszőségének köszönhetően lehetővé teszi az építészek és a tervezők számára, hogy új tervezési megoldásokat valósítsanak meg a fürdőszobák számára. A Cristalmood névre keresztelt anyag egy pigmentált, áttetsző poliésztergyanta, amelyet formákba öntve kézzel készítenek el. Miután megszilárdult, a gyantát csiszolják és polírozzák, hogy eltávolítsák a tökéletlenségeket és fényt adjanak a tárgynak. Az anyag végeredményben rendkívül szoborszerű, drámai és merész, amelyek ugyanakkor rendkívül könnyednek és légiesnek tűnnek.

Ennek az anyagnak a felhasználásával a cég kifejlesztett egy fürdőkád (Reflex és Borghi) és mosdókagyló (Albume, Aura, Borghi, Opale és Vitreo) termékcsaládot, amely többféle tónust kínál, amelyek kombinálhatók, miközben hűek maradnak a fürdőszobabútorok elvárt főszereplőjéhez. A fény áthatol a tárgyakon, így lehetővé teszi, hogy az ablakok előtt vagy a tér közepén helyezzék el őket, éppen azért, mert többé nem “szolid tárgyként” érzékelik őket, hanem átláthatóságuknak és könnyedségüknek köszönhetően mintha dematerializálódnának.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ezenkívül egy másik megoldás, amely a térben lebegés érzését adja, a darabok tiszta arányai és geometriája, kiegyensúlyozott, modern, egymást átfedő térfogatokkal és finom élekkel. Összesen 14 árnyalat áll rendelkezésre, és az Andrea Lupi és a Gumdesign közötti együttműködés további 4 új színt hozott létre: Barrique, Mostato, Notturno és Vespero.

A természetes kőhöz hasonlóan minden termék egyedi, apró színbeli, méretbeli vagy apró buborékos eltérésekkel, amelyek karaktert és hitelességet kölcsönöznek minden egyes berendezési tárgynak. A vállalat garantálja, hogy a végeredmény olyan ellenálló, mint a kő és olyan átlátszó, mint a kristály. Sőt, a termékek átmentek a korróziógátló teszteken (sóspray), és az összes kereskedelmi forgalomban kapható tisztítószerrel tisztíthatóak. Az összetételnek köszönhetően az ebből az anyagból készült tárgyak súlya is körülbelül 30%-kal kisebb, mint a szilárd felületűeké.

A Cristalmood a technológia, a kézművesség és a kísérletezés révén könnyedséget tud teremteni a fürdőszobákban általában nehéz – fizikai és vizuális – darabokban.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb