„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Kender-szigeteléssel bélelték a teleszkópos faházat Kaliforniában

Az amerikai Artistree Home cég boltíves formájú faházat tervezett a földről a kaliforniai Sonoma megyében.

A 2023-ban elkészült terv – a Hometree Spyglass néven ismert – egy 28 négyzetméteres lakóhely egy 5 hektáros erdős telken a kaliforniai Occidentalban.

A design középpontjában egy nagy vörösfenyő áll, amely a fedélzet szerkezetét tartja. A fekete fém fedélzet konzollal emelkedik ki a domboldalból egy lépcsős bejárati híddal. A föld felett 8 méterrel lebegő ház vékony acéloszlopokra van emelve, amelyek minimálisra csökkentik a környezet zavarását.

A cső külső része rozsda textúrájú fém gyémánt zsindelyekből áll, amelyeket úgy terveztek, hogy utánozzák a vörösfa kéreg színét és textúráját.

A lineáris ház kompakt kialakítású, bejárati folyosóval, átjárókonyhával és a tér ívét követő filléres körcsempével ellátott fürdőszobával. A terv közepén található a hálószoba, amely a hátsó teraszra vezet, ahol egy cédrusos pezsgőfürdő található.

A cső belső profilján a vájt farönkön való járást idéző, hornyos burkolatok a fekhelyről a lakótéren át vissza a teraszra folytatódnak, megerősítve az erdő perspektíváját. A hátsó fal teljesen üvegezett, így egy nyílást képez, amely keretbe foglalja a természetet, és a terasz közepén keresztül emelkedő fára néz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A külső faburkolat PEFC-tanúsítvánnyal rendelkező és termikusan módosított Thermory Scots Pine, míg a hőszivattyús vízmelegítő csökkenti a szükséges energiát.

A fenntartható lakóhely három rétegű Hempwool vatta szigeteléssel, egy zártcellás permetező habréteggel és egy sugárzásgátlóval rendelkezik. Az anyagok csökkentik a teljes szénlábnyomot, és egy kis mini split kezeli a faház fűtési és hűtési terhelését.

A HempWool Thermal Insulation egy bioalapú, növényi alapú szigetelő termék falakra, padlókra és mennyezetekre. A megújuló energiával, az Egyesült Államokban termesztett kenderrosttal és innovatív technológiával gyártott HempWool® egy nagy teljesítményű, valóban fenntartható anyag. 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb