„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Kelly Wearstler és a Masastudio “modern romként” tervezi a kaliforniai otthont

Ez a kaliforniai fehér betonház úgy van elhelyezve, mint egy nyitott és zárt terek “faluja”, a Masastudio építészetével és Kelly Wearstler belső tereivel. Az otthont olyan ügyfelek számára tervezték, akik lelkes műgyűjtők, és mélyen értékelik a kortárs építészetet és dizájnt.

A több kisebb parcella vásárlásával nagy telket felhalmozott család a felnőtt gyerekekkel állandó otthont szeretett volna kialakítani, bőséges szórakozási lehetőséggel.

A Masastudio építészeti cégből, Kelly Wearstler belsőépítészből és Andrea Cochran tájépítészből álló csapatot állították össze, hogy életre keltsék a “modern romokról” szóló elképzelésüket. A főházban terek keringenek a központi átrium körül, ahol az Oculus néven ismert, üveggel burkolt ovális udvaron egy ősi olajfa látható.

A Constantin Brâncuși román művész alkotásaira formázott udvar ívelt kerülete keringést teremt körülötte, valamint egy művészeti tanácsadó segítségével kiválasztott műalkotások bemutatására alkalmas galériaterület. A négy elsődleges közösségi tér kardinális irányba ágazik el ebből a piazza-szerű térből, és mind a központi udvarra, mind a kertekre nyitottak, hogy folyamatos szabadtéri áramlást hozzanak létre az épületen.

Az e területek közötti sarkokban betontérfogatok zárnak körbe olyan helyiségeket, mint a könyvtár, a konyha, a dolgozószobák és az extra hálószobák. A nyitott terek közül a legnagyobb a nappali, amely egy keményen parkosított teraszra vezet, amely lelép a puha tájra, ahol egy öreg szilfa nő. A nappali többféle puha ülőalkalmat kínál nagy összejövetelekhez, melyek mindegyike tompa, földes tónusokkal van kárpitozva, amelyek lehetővé teszik, hogy az élénk színű George Condo festmény kiemelkedjen.

Az oculus szemközti oldalán egy reggelizőterem található, míg a merőleges tengely az otthon bejáratától az étkezőbe vezet – ahol egy sekély medence platformot képez egy szobor számára. Mindegyik térben a mennyezet enyhén felfelé görbül a külső felé, és tovább emelkedik az üzemképes üveg válaszfalak mellett, hogy egy vékony, árnyékot adó túlnyúlásban csúcsosodjon ki. 

A felső emelet különböző részeire két, tömör fából készült korlátokkal ellátott szoborlépcső vezet fel. Az egyik egyenes járatban fut, és hozzáférést biztosít az elsődleges lakosztályhoz, amely egy hangulatos, semleges tónusú nappalit tartalmaz faburkolattal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az elsődleges fürdőszobában falak, padló és egy központi kád található, amely teljes egészében ugyanabból a drámaian erezett márványból készült. A végfal perforált, hogy fényt hozzon, és a falon egy kis arany levél műalkotás adja az egyetlen színt a fekete-fehér kő ellen. A második, kanyargós lépcső az emeleten található vendégszobához és az alagsorhoz kapcsolódik, míg egy fitneszterem a földszinten, a szélen túl található.

Szintén a projekt részét képezi, hogy a főépülethez közel, a pázsit felett 1,5 méterre megemelt platformon egy medenceházat építettek. Az üveg-beton medenceháztérben egy beszélgetőgödör, egy nagy étkezőasztal és egy saját konyha található, így szükség esetén önellátóan tud működni. Az ülőfelület felett egy kör alakú tetőablak található a fekete vakolatmennyezet homorú bemélyedésén belül, amely éjszaka “eltűnik az égen”.

Hátul egy süllyesztett hálószobás apartman egy betonudvarra néz, egyetlen fával, amely el van rejtve az ingatlan többi részétől a nagyobb magánélet érdekében. A projekt során a deszkaformázott beton aprólékosan részletezett, amit Al Sayed a helyi vállalkozók, a Valle Reinis Builders készségeinek tulajdonít. A szabadtéri tér úgy működik, mint egy szoborkert, ahol művészek, köztük Beverly Pepper nagy alkotásai tarkítják a tájat. Ezeket a műalkotásokat gondosan keretezi a házból nyíló kilátás, ami szinergiát teremt az építészet, a belső terek és a táj között.

Al Sayed és partnere, Mies Anders 1997-ben alapította a Masastudiót Arizonában, először Los Angelesbe költöztek volna.  A Los Angeles-i székhelyű Wearstler a világ egyik leghíresebb lakberendezője, és portfóliójában több helyszínt is tartogat a Proper hotelcsoportnak Santa Monicában, Los Angeles belvárosában, Austinban és San Franciscóban.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb