„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Kék buborékok segítenek “láthatóvá tenni az éghajlatváltozás okát” (VIDEÓ)

A Real World Visuals készítői szerint egy 2012-es animáció, amelyen New York városát óriási buborékok hegye alá temették, lehetővé teszi az emberek számára, hogy megértsék a szén-dioxid-kibocsátás drámai mértékét. A 2012-ben kiadott, számítógéppel generált timelapse videó azt mutatja be, ahogyan a nagyvárost buborékok hegye alatt temetik, ami a város 54 millió tonna, egy év alatt termelt CO2-kibocsátását jelenti.

“A szén-dioxid-kibocsátás láthatatlan, és ez a probléma központi eleme” – mondta a Real World Visuals társalapítója, Antony Turner. “Ha a szén-dioxid lila lenne, akkor elkezdnénk észrevenni.” Éppen ezért a kreatív videóban a kommunikációs ügynökség a város éves kibocsátását 54 millió kék buborékként ábrázolta, mindegyik tíz méter átmérőjű, ami fokozatosan maga alá temeti a várost.

Most, kilenc évvel később az Empire State Building fölé magasodó kék hegy ikonikus képe továbbra is az internet egyik legmagasabb rangú éghajlatváltozási szimbóluma. Annak ellenére, hogy a három perces videó szinte semmilyen hangot nem tartalmaz, a YouTube-on csaknem félmilliószor nézték meg, és olyan üzletek vették át, mint a Guardian és a Scientific American.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az egyszerű animáció segít a szén-dioxid kibocsátás elvont fogalmának érthetőbbé tételében a nagyközönség számára, mivel a számok és grafikonok nem mindenki számára értelmezhető, és nem is különösen érdekes. A videó fő célja tehát az, hogy láthatóvá tegye a láthatatlant. Íme:

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb