„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építési tanácsadás

Jön a hideg és a muskátlit teleltetni kell

A muskátlikat október közepétől, vagy ha beköszönt a hidegebb időjárás, érdemes fagymentes helyre szállítani. A teleltetésre többféle módszer is létezik, attól függően hogy milyen fajta és milyen idős a virág.

A kerti vagy más néven álló muskátli töveket teleltethetjük a növény eredeti cserepében vagy ládájában fagymentes, de hűvös helyen (5-10 fokon), ami lehet világos vagy sötét is. Alkalmas hely a teleltetésre a pince, garázs, télikert, veranda, kamra, lakótelepen a lépcsőház, vagy bármilyen fűtetlen helyiség. A növényeket havonta egyszer kevés vízzel öntözzük meg, hogy a földjük ne száradjon ki teljesen.

A futó muskátli egy kicsit érzékenyebb fajta. Teleltessük hasonló módszerrel, de világos helyen.

A 3 évnél idősebb muskátlik szára fás, felkopaszodik, virágzási kedve is csökken. Ezeket a növényeket érdemes teleltetés helyett fiatalítani dugványozással.

A nyáron elültetett muskátli dugványokat teleltessük fűtött, világos helyen, pl. ablakpárkányon a lakásban, így tavaszra megerősödnek, és az áprilisi kiültetés után akár már virágozhatnak is.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A teleltetés legrizikósabb módszere, amikor a muskátli töveket kihúzgáljuk a földből és a töveket egy nagy cserépbe vagy ládába egymás mellé rakjuk, majd a gyökereket betakarjuk nedves földdel vagy homokkal, és sötét helyre elvermeljük.

Tavasszal a kiültetés előtt vágjuk vissza a megnyúlt hajtásokat, ültessük friss földbe a muskátli töveket, és a kiültetés után kezdjük el tápoldatozni.

Régi hagyományos pincében működőképes lehet még az alábbi módszer is: A kihúzgált töveket egyesével szárítókötélre fellógatjuk a nedves pincében, és egész tavaszig hozzá sem nyúlunk.

Bármelyik módszert választjuk, garancia nincs a sikerre. A tavasszal kiültetett muskátlinak kell akár két hét is, hogy magához térjen.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb