„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Jeff Bezos lebontat egy műemlék-hidat Rotterdamban, hogy átférjen alatta az új szuperjachtja

Kevés embernek lenne képe arra kérni a városi tisztviselőket, hogy bontsanak le egy történelmi hidat, csak azért, hogy az ellenszenvesen túlméretezett szuperjachtjuk átmehessen alatta. De mint kiderült, Jeff Bezos pontosan ezt tette. Az Amazon milliárdos alapítója egy 485 millió dolláros vitorlás jachtot rendelt, amelyet jelenleg a hollandiai Oceanco hajógyárban építenek, és amelynek három árboca túl magas ahhoz, hogy a rotterdami Koningshaven híd 130 láb magas átjárója alatt áthaladjon.

Rotterdam történelmi Koningshaven hídja, amelyet hamarosan lebontanak, hogy átengedjék rajta a milliárdos, Jeff Bezos hatalmas új szuperjachtját.

A város helyt adott a kérésnek, a helyiek pedig nem örülnek neki. “Ez az egyetlen út a tengerhez” – mondta Rotterdam polgármesterének szóvivője az AFP-nek. Hozzátette, hogy Bezos fizetni fog a műveletért, de ez mellékes néhány lakos számára, akik azt tervezik, hogy záptojással dobálják meg a hajót, amikor az elhalad.

A Koningshaven-hidat, amelyet a rotterdamiak De Hef néven ismernek, először 1877-ben építették. A II. világháborúban elszenvedett jelentős károkat követően újjáépítették, és a híd középső részét megemelték, hogy a hajók el tudjanak haladni alatta. Az acélhidat 1994-ben alagútra cserélték, és kivonták a forgalomból.

A város annak idején le akarta bontani, de a lakossági tiltakozások megmentették, és azután nemzeti műemlékké vált. Még 2017-ben a híd felújításon esett át, és a hivatalnokok akkor megígérték, hogy soha többé nem fogják módosítani vagy lebontani. De aztán jött a világ egyik leggazdagabb embere, aki 417 láb (130 méter) hosszú hajója számára kivételt kért.

A hajó megdobálásának tervei akkor kezdődtek, amikor Pablo Strörmann rotterdami lakos “Tojásdobálás Jeff Bezos szuperjachtjára” címmel eseményt tett közzé a Facebook közösségi oldalon. Az eseményre gyorsan több mint 4000 megerősített résztvevő jelentkezett, és további 14 000 ember jelezte, hogy érdeklődik. “Felhívás minden rotterdami lakosnak, vigyetek magatokkal egy doboz záptojást, és dobáljuk meg velük tömegesen Jeff Bezos szuperjachtját, amikor az áthajózik a rotterdami Hef-en” – írta Strörmann az esemény oldalán.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Strörmann az NL Times újságnak elmondta, hogy az esemény viccnek indult, de “gyorsan ideget ért” a közösségben, akiket különösen bosszantott az a célzás, hogy ha van elég pénzed, bármit megvehetsz a világon. “Általában ez pont fordítva van: Ha a hajód nem fér be egy híd alá, akkor kisebbre csinálod” – mondta Strörmann. “De ha történetesen te vagy a leggazdagabb ember a Földön, akkor csak megkérsz egy önkormányzatot, hogy bontson le egy műemléket. Ez nevetséges.”

Jeff Bezos, az Amazon milliárdos vezérigazgatója.

A helyi tisztviselők a kritikára reagálva azt állították, hogy a projekt valójában jót tesz a városnak és munkahelyeket teremt. A bontási projekt árát még nem hozták nyilvánosságra, de az biztos, hogy milliós nagyságrendű lesz, és valószínűleg hónapokig fog tartani. A hajógyártás jelentős iparág a térségben, és bár számos szuperjachtot építettek és vitorláztak ki a tengerre ugyanazon az útvonalon keresztül, eddig mind elférte a híd alatt.

Ha elkészül, Bezos új játékszere lesz a valaha Hollandiában épült legnagyobb szuperjacht, és a világ legnagyobb vitorlás jachtja. Bezos a világ harmadik leggazdagabb embere a Tesla-alapító Elon Musk és Bernard Arnault francia üzletember után, nettó vagyona jelenleg 188 milliárd dollár körül mozog, és egyre nő.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb