„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Inspiráció: brutalista luxus otthon japánban

A japánban épült, Nikken Sekkei építészei által tervezett, 640 négyzetméteres tóparti vendégház egy igazi brutalista remekmű, melyet annak formatervezése mellett a közeli hegységre és a hullámzó vízfelszínre való csodálatos kilátás és a tó szélének üdvözlő hangja tesz különlegessé.

A tágas helyiségek mindegyike nyitva áll a lélegzetelállító panoráma felé, amely mély kapcsolatot létesít a természet és a vendégház lakóterületei között. A ház fényei éjjel drámai módon tükröződnek vissza és csillognak a tó fekete felületén, szolid homlokzata napközben pedig büszkén emelkedik ki a fák közül, a tiszta kék égbolttal a hátterében.

A beton esztétikája ugyanolyan mértékben van jelen az épület belsejében, mint kívül. A lakóteret nyers, szürke betonpadlók és falak veszik körbe, melyek szigorú megjelenését a geometriai mennyezet kontrasztos fehér színe enyhíti.

Az minimalista étkező olyan hatást kelt, mintha az szabadtéri lenne, a folyamatos panoráma révén. A felkelő és lenyugvó nap fénye folyamatosan megváltoztatják a belső terek árnyalatát, és a légkört, az óriási üvegfelületeknek köszönhetően.

Gazdag, sötétre festett fa fedi a hálószobák padlóját, és egyes betonfalakat, drámai kontrasztot teremtve. A konyha, annak kohézív formatervezésével szinte észrevétlenül olvad bele a beton falak durva esztétikájába. A fa mellett a természetes kő is megjelenik a ház minimalista anyagpalettáján, többek között az egyedileg készített konyhai munkalap formájában. A tágas fürdőszoba dekorációja egy világosabb színspektrumba közvetíti a vendégeket, mellyel az építészek célja egy nyugodt atmoszféra kialakítása volt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tető túlnyúlása árnyékot vet a ház körül futó teraszokra, melyek mentén a kavicsos határok vizuális kapcsolatot teremtenek a tóval. A tetőszerkezet dinamikus, lejtős formavilágát a szomszédos hegység lejtői ihlették.

Az összekapcsolt tér belsejében a légkör nem homogén. A víztől való fizikai távolság a szerkezeten belül értelemszerűen változó, és ezzel együtt a páratartalom és a hőeloszlás különbözik. Az építészek ezért nagy hangsúlyt fektettek a páratartalom és a hőkibocsátás szabályozására, hogy a vendégek a lehető legkényelmesebb légkört élvezhessék, minden egyes helyiségben.

Az egyedi formatervezés minden részének célja a ház irigylésre méltó elhelyezkedésének a lehető legjobban való kihasználása. Az ide érkező vendégek békés kapcsolatot teremthetnek a természet világával, és elszakadhatnak a mindennapok kaotikus zűrzavarától.

Forrás: www.home-designing.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb