„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Kiemelt cikkeink

Ingatlanbefektetés Tenerifén és a Kanári szigeteken

Mielőtt bármit vásárolna Tenerifén, kérem olvassa el a következő oldalt és vonja le a következtetéseket a saját érdekében. Mert sok károsult embert ismerünk baráti körben.

Önt is megkeresték már azzal, hogy vásároljon üdülési jogot Tenerifén?

Röviden megszeretnénk világítani, hogy mit kap ha üdülési jogot vásárol egy üdülési clubtól.

Ezután bemutatjuk, hogy létezik ezen kívül korrekt üzlet a Kanári szigetek térségében.

Röviden bemutatunk egy átlagos minden napos történetet:
Felajánlanak Önnek és Kedves Családjának egy ajándék 7 napos üdülést Tenerifén. Mondván Önnek csak a repjegyeket kell megvennie és az ellátást finanszíroznia, a szállást a cég fizeti. Cserébe végig kell hallgatni egy 1-1,5 órás előídást a befektetési lehetőségről. Ami nem kötelez semmire.

Ezután Ön megérkezik az örök tavasz szigetére. Jól érzi magát, mert az időjárás mindig tavaszias-nyárias. Kedvesen fogadják a clubban Önt, finom italokkal kínálgatják, majd meghívják egy mondván nem kötelező szigetbemutató túrára, de erősen ajánlják!!! (potom 50 Euro/fő díj fejében)  Ha részt vesz ezen, akkor egy egész napig teljesen valótlan adatokkal tömik a fejét Teneriféről és a Kanári szigetekről, mint például Tenerifén már nem adnak ki építési engedélyt, csak abból az ingatlanállományból lehet választani ami már felépült, vagy ezen a szigeten nincs munkanélküliség ami azt jelenti, hogy 3%-os (valóság 20 % feletti). Persze a többi dolog nagy része is valótlan és átverés az egész.
Gyakorlatilag ráhangolják Önt, hogy a másnapi előadáson a világ legjobb ajánlatának tekintse a Tenerifei üdülési jog vásárlást. A fényes számok, kimagasló megtérülések a világ legjobb üzletének bizonyulnak, elmondják, hogy most van csak ez a lehetőség, ami soha vissza nem tér már, tehát itt kell azonnal döntenie. Persze a beigért 1,5 óra helyett 4 órát minimum el fog tölteni a világ legjobb üzletének bemutatóján, ahonnan még enni sem mehet el, mert akkor ki kell fizetnie az egész heti szállást, melyet előre ingyenesnek tituláltak.

A valóság: Rábeszélik Önt egy üdülési jog vásárlásra pl: egy kétszoba nappalis 70 nm-es ingatlan esetében cca. 30 ezer €-s egyszeri összeg fejében, meg lesz egy kis közös költség körítéssel. De Önnél nincs ennyi pénz. De ez sem baj, jön a válasz, hiszen a magyaroknak külön kidolgoztak egy konstrukciót. A lényeg most hagyjon itt 500-1000 €-t, a többit majd fél-egy év alatt kifizetheti kamatmentesen.
Ez megint jónak tűnik, hiszen felajánlják, hogy ha valakit Ön küld ki majd ide ingyen egy hétre, akkor fizetnek 150 € összeget, melyet levonhat a havi befizetéséből.
Ha egymás tenyerébe csapnak, jön a második probléma melyet elkövethet. Az pedig az, hogy sokan várnak szerződésre, mert ma mindenki vett üdülési jogot. Így addig a cég fizeti az italt, ami nem lesz kevés előre szólunk, de annyi biztosan lesz, hogy már ne akarja elolvasni a szerződést, melyet idegen nyelven köt meg az üdülés club képviselőjével, valami holland antillák bíróságát kikötve a vita esetére.

Számoljunk csak mennyire jó üzletet hozunk össze ha egy üdülési clubtól veszünk üdülési örökös üdülési jogot egy hétre:

 • üdülési jog egyszeri díj: 30. 000 €
 • évi költség (karbantartási díj): minimum 150 €

Ha ezt korrekten visszaosztjuk 30 üdülési hétre, ami jelen esetben 40 évet jelent, akkor 40 x 150 € + 30. 000 € = 36. 000 € ezt ha osztjuk 30 héttel, akkor: 1200 €-t fizetünk hetente egy 70 nm-es ingatlanért

Nézzük másként az üdülési jogot: 52 hétre adják el az ingatlant, az 52 x 30. 000 € = 1. 560. 000 € !!!

Ez a szomorú igazság, mivel egy ekkora ingatlannak ezen a szigeten a valós piaci értéke 250-320. 000 € között van!!!

Mindent összefoglalva, ha egy üdülési clubtól vásárolunk üdülési jogot, akkor veszünk 1/52-ed tulajdonrészt a piaci ár 5-6 szorosáért!!! Ez soha nem térül meg, soha eladni nem tudjuk, úgy, hogy ezen hozamot elérhetnénk!!!
És mint üdülési lehetőség??? Ja igen, az előbb kiszámoltuk, hogy  1200 €/hét lesz a díja, amit nagyrészben előre finanszírozunk meg. Ez 2010-es árfekvésben azt jelenti, ha Ön idejön és nincs kapcsolata, bemegy az első lakáskiadó céghez biztosan talál 400 € összegért hetente lakást, de ha hosszabb távon bérel, akkor 250 € a heti bérleti díj, ami azt jelenti az üdülési jogunkal szemben, hogy megint 500 %-kal fizetünk többet. Tehát a Tenerifei Üdülési Jog gyakorlatilag egy haszontalan átverés, óvakodjon!!!

Természetesen ha egyszer vesz, akkor ígéretet kap arra, hogy bármikor eladhatja komoly hozammal. A gyakorlat azt mutatja, hogy ezeket az üdülési jogokat eladni nem lehet, legjobb esetben féláron. Érdemes rákeresni a googleban, hogy milyen általános vélemény van a tenerifei üdülési jogokat értékesítő resortoktól.

Ön melyiket választaná az alábbi fotókból az elsőt, mely régi és 1,5 millió €-ba kerül, vagy a 2. képen lévőt, mely új full extrás luxust biztosít 350 ezer €-ért???

Ha Üdülési Club-tól vásárol Tenerifén "ingatlan tulajdonrészt", és összeadja a hetek számát, úgy, hogy megkapja mennyiért is adnak el egy örökös üdülési jogot egy egész évre, akkor egy ilyen cca. 100 lakásos ingatlanban egy darab régi 70 nm-es használt lakás, közös medencével, utcai parkolóval: 1, 560, 000 € összegért ad el Önnek!

Ha a KP.hu-tól vásárol egy ilyen egyedi tervezésű 2 lakásos ikerházat, akkor egy lakás mélygarázzsal maximum 350 ezer €-ba kerül.

De akkor miért is ez a cikk címe, hogy “Ingatlanbefektetés Tenerifén és a Kanári szigeteken”?

Azért ez a cikk címe, mert Mi itt élünk és dolgozunk Tenerifén és gyorsan átláttuk ezeket a nem túl szövevényes üdülési jog vásárlásos átveréseket és kidolgoztuk, hogy-hogy lehet ezt korrekten megvalósítani, úgy, hogy mindenki jól járjon.

Tények:

 • Tenerife évente cca. 10 millió turistát fogad.
 • Egész évben tavasz van, összesen a déli részen 10 napot esik az eső, tehát kiszámítható.
 • Az elmúlt 10 évben a legmagasabb ingatlanérték emelkedést könyvelhetett el a régió
 • Télen is változatlan mennyiségű túrista van a szigeten, csak az összetétele változik. Nyáron fiatalok és iskolás gyermekes családok, télen fizetőképesebb-komolyabb egzisztenciával rendelkező korosztály látogat ide.
 • Nagyon nehezen lehet találni szabad kiadó ingatlant a szigeten, mert annyira telítettek az ingatlanok. Jó példa erre, hogy Magyarországról a Neckermann gépeire sokszor hetekkel előre már nem kapható repjegy.

Egy számolási példán szeretnénk bemutatni, mi a valóság itt Tenerifén:

Egy 450 nm-es örökpanorámás telken Las Americasban, vagy Adeje városban egy kétlakásos full extrán bútorozott és felszerelt (2×3 szobás-3 fürdős), medencés lakás 650-900. 000 € körül vásárolható meg a piacon.

Abban az esetben ha ezt nem egy ingatlanközvetítőtől vásároljuk meg, helyette inkább mi megszervezzük a tervezést egyedi igények alapján, valamint Magyar szakemberekkel sokkal kiválóbb minőségű épületet hozunk létre, az ár garantáltan az előbb leírt alatt lesz 15-20%-kal. A technológiánkból adódóan egy ingatlant 2 hónap alatt kulcsrakész állapotra el lehet készíteni, amihez hozzájön az engedélyek beszerzése. Gyakorlatilag az első gondolattól kezdve 6 hónapon belül beköltözhető lesz egy papírra vetett álomház.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A számoknál maradva, ha alapul veszünk egy átlag 800. 000 €-s árat, melyből mi 15% engedményt tudunk elérni az által, hogy mi kivitelezünk és intézzük a dolgokat. Akkor 680. 000 € összegért kapunk két darab nettó 90 nm-es lakást egy villában, mélygarázsal együtt.

Osszuk el ezt a korábbi üdülési jogokat árusító cég ajánlatának megfelelően 2 x 52-vel, mert két lakásos házról beszélünk: 6.500 €-t kapunk. (szemben a 36. 000 €-val)

Ne felejtsük el, hogy mi egy önálló telken felépülő teljesen új kétlakásos luxuslakásról beszélünk!!! Szemben 60-100 lakásos 20-30 éves szocreál épületekkel, ahol egyszerre 50-en ugrálnak a medencébe, stb…

Mi nem üdülési jogokat árulunk!

Mi egy építőipari cég vagyunk, aki ingatlanforgalmazással és tanácsadással, képviselettel is foglalkozik.

Nem célunk egy hetes turnusokra szétbontani egy ilyen villa beruházást, mert akkor akár 2-3 évbe is beletelhet, ameddig eladásra kerül egy ilyen projekt, illetve a befektetői kör igényét nagyon nehéz lesz egyeztetni.

Keresünk befektetni szándékozó személyeket cégeket, akik minimum 1/12-ed tulajdont szeretnének vásárolni egy új luxusvilla építési projektben.

Nem kérünk el előre pénzt, csak ha a befektetői csoport teljes mértékben összeállt, akkor kell folymatosan finanszírozni szigorú elszámolás mellett a projektet.
Abban az esetben ha elutazik ide Tenerifére, Mi személyesen bemutatjuk Önnek a szigetet, a lehetőségeket, hogy Ön is lássa, itt korrekten lehet igazán jó üzletet kötni, és amit itt leírtunk az valóság.

Természetesen fő célunk az ingatlan kivitelezés, de részt veszünk az előbb említett projektek megszervezésében, felépítésében és teljeskörű lebonyolításában.

A leggyorsabb ha egy projektet egy ember finanszíroz, de lehetőséget szeretnénk biztosítani azok számára is az ingatlanbefektetéshez, akik nem rendelkeznek egyben többszázezer €-val.

Ha Ön akár egyedül, akár csoportosan szeretne ingatlant vásárolni, építeni, beruházni, keressen minket bizalommal.

Ha az ingatlant felépítettük és Ön nem szeretné azt birtokba venni, vagy csak évente töredékét annak, mint amekkora részt tulajdonol az ingatlanból, akkor vállaljuk, hogy az ingatlant hasznosítjuk, üzemeltetjük, karbantartjuk.

A mai turista forgalmat figyelembevéve 80-85%-os kihasználtságot lehet elérni. Ez azt jelenti, hogy a befektetett pénzünk Tenerifén évente akár 8,5 % feletti hozamot is elérhet. Ami a magyar piacon jelenleg tapasztalható 5-6% körüli értékénél sokkal kiemelkedőbb.

Otthon Centrum felmérését idézzük, mely mely 2010. november 22-én jelent meg: Az Otthon Centrum a 2010. január-október közötti időszakban eladott, és kiadott lakásai alapján az derül ki, hogy jelentős különbségek vannak a budapesti kerületekben és a vidéki városokban elért hozamok között. Használt téglalakásnál az elérhető hozamok 3,7-7,2 százalék között mozognak.

Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy Tenerifén az épületekben nincsen fűtés és hűtésrendszer, tehát a karbantratásigénye is lényegesen alacsonyabb.
Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy bérlő nem költözik ki időben, ezzel szemben hazánkban a bérbeadások egy része nem fizetéssel zárul és a nemfizetés ellenére sem egyszerű a bérlőt kiköltöztetni a saját otthonunkból.

Cégünk vállalja a fentieken kívül Tenerifén és az összes Kanári szigeten:

 • repülőjegy foglalás, autókölcsönzés kedvező áron
 • tolmácsolás, ügyintézés
 • cégalapítás, tevékenységi engedélyek ügyintézése
 • rezidencia engedélyek, lakcímbejelentések
 • kirándulások szervezése, idegenvezetés (vizi, hegyi, szárazföldi)
 • építőipari tervezés, kivitelezés, műszaki felügyelet
 • épületek karbantartása, felügyelete, közös képviselete, üzemeltetése

Ajánlott cikk ehhez a témához itt elérhető.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Egy hozzászólás

 1. Jó napot kívánunk!
  Nagyon tanulságos,és felettébb érdekes volt megjelent írásuk.Bár hamarabb ráakadtam volna.Mi is vásároltunk üdülési jogot tenerifén 15,000 euróért.Ez van,utánna gondolkodtunk csak,mikor hazajöttünk,hogy ez így nem túl jó,mert ugye nemigen használjuk ki.Évente egyszer ha megyünk.A férjem mást látott benn .Beleszeretett tenerifébe,és azon gondolkodik,hogy valamikor kimenne oda lakni,egy kicsinkó vállalkozásba kezdeni,és eléldegélni.Nem mint most,hogy nagyobb vállalat,nagyobb felelöség,nagyobb teher és vele a rohanás.Ebbe az apartmann-részbe ugye beköltözni félévre,évre nemnagyon lehet,mert a másik hét esetleg beleesik a másik fél üdülési jogosultságába,akkor ö foglalja el azt az apartmannt amibe épp mi vagyunk.Köszönöm,hogy elolvasták kis monológomat.Most ugye mi sem tudjuk mi lesz.Szeretnénk eladásra kínálni,de még nem beszéltünk velük,hogy mi fog ebböl kisülni.Igen ez a mi hibánk.Köszönettel:Erzsébet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb