Lakberendezés és stílus

Infografika: mely országok adnak a legtöbbet a belsőépítészetre?!

A 2020 -as világjárvány idején a világ minden táján az otthonukban ragadtak az emberek, ami nagy fordulóponthoz vezetett a felújítási és átépítési projektek terén. De még azelőtt minden idők csúcsán voltak a lakberendezésre fordított kiadások. Mely országok tehát a legnagyobb költekezők, amikor a belsőépítészetre és lakberendezésre kerül a sor, és melyek a legtakarékosabbak? A HouseholdQuotes nevű brit cég elemezte a Statista és más források adatait, hogy kiderítsék, hány százalékos havi fizetést költenek egyes országok lakosai olyan tárgyakra, mint a bútorok, dekoratív tárgyak, textíliák és világítás.

Az eredmények meglepően lenyűgözőek, és egyértelműen befolyásolják mind a gazdagsághoz való hozzáférés, mind a kulturális normák. Ha a Föld egészét nézzük, a svájciak azok, akik a legszívesebben nyitják ki a pénztárcájukat a lakberendezési üzletekben, hiszen évente 1158,71 súlyos dollárt költenek fejenként. Ez nem túl meglepő, tekintettel arra, hogy Svájc átlagon felülien teljesít a szubjektív jólét, a munkahelyek és keresetek, a jövedelem és a vagyon, az oktatás és a készségek, a munka és a magánélet egyensúlya és a lakhatás biztonsága között-derül ki az OECD gazdasági felméréseiből. Ez azt jelenti, hogy eleve több pénzük van költekezni, valamint több időt töltenek otthon, mint az átlag polgár. Hongkong a második legtöbbet költő, évi 1 154,36 dollárral, ami az átlagos fizetés 32,6 százaléka.

Nem meglepő, hogy Nyugat -Európa többet költ, mint Kelet- és Dél -Európa. Míg az Izlandon, Norvégiában, Dániában és Svédországban élő emberek évente közel 1000 dollárt költenek lakberendezésre, az albánok mindössze 66,86 dollárt, az ukránok pedig mindössze 22,94 dollárt. Az Egyesült Királyság valahol 453,98 dollár között van. De természetesen a kiadások régiónként változnak, és a statisztikák azt mutatják, hogy a londoniak tízszer többet költenek, mint páldául a skótok.

India költ a legtöbbet a belsőépítészetre a helyi bérekhez képest, az átlagos havi fizetés 102,24 százalékában, és ha ez a szám nem tűnik soknak, ennek oka van. A jövedelmi egyenlőtlenség Indiában rosszabb, mint sok más országban, az ország leggazdagabb 1 százaléka birtokolja a vagyon 73 százalékát. Mondanunk sem kell, hogy azok a számok, amelyek a lakberendezésre fordított felelőtlen kiadások széles körét jelzik, nem mondják el az igazi történetet. Az indiai háztartások egy főre jutó éves átlagos jövedelme 2017 és 2018 között körülbelül 600 USD volt, míg a keresők 20 százaléka több mint 118 000 USD -t vitt haza. Argentína, Angola, Fülöp -szigetek és Vietnam kerekíti az első öt országot, amelyek a legtöbbet költik belsőépítészetre a jövedelemhez képest. Meglepően.

És ki költi a legkevesebbet? Malawi polgárai, évi 0,93 dollárt költenek, ami az átlagos fizetés 3,07 százalékának felel meg. Nem kifejezetten része Malawi kultúrájának a díszes lakberendezés. A lakosság nagy része iszapból és pálcikákból készült hagyományos népies házban él, amelyek általában a kicsik. De meglepő, hogy a többi ország, amely a legkevesebbet költ lakberendezésre, a világ leggazdagabb gazdaságait foglalja magában: Brunei a második helyen, és az Egyesült Arab Emírségek a harmadik helyen.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A listán szereplő egyéb országok közé tartozik Görögország, Banglades és Haiti. Hogy ezt szem előtt tartsuk, Brunei apró országa kőolaj- és gázkészletei miatt rendkívül gazdag (és a világ leggazdagabb emberének is otthont ad), míg Haiti a nyugati félteke legsúlyosabb szegénységének ad otthont. Mi a közös ezekben a nemzetekben? Forró, napos éghajlat, amely miatt az emberek kevesebb időt töltenek bent, így gyakran a nagyon minimalista belsőépítészet hagyományait követik.

Észak -Amerikában a kanadaiak költenek a legszívesebben dekorációra, fejenként 775,18 dollárért, de az Egyesült Államok mögöttük 744,44 dollárral. Mexikóban ez az érték 176,54 dollárra csökken. Dél -Amerika is jelentős különbségeket mutat a nemzetek között: Argentína a legmagasabb összeget 580,92 dollárral, a legalacsonyabb pedig Bolívia 64,13 dollárt költi.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb