„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Így látják a háziállatok az otthonodat

A belsőépítészet a színek, a textúrák, a bútorok elhelyezése és kombinációja, amelyek együttesen egy bizonyos „hangulatot” adnak a térnek. Mindezt a személyes preferenciák vezérlik. Minden embernek megvan a saját perspektívája arról, hogy mit talál pihentetőnek vagy energizálónak, nyugtatónak vagy motiválónak… Az állatoknak azonban nagyon másképp látják mindezt. A HomeAdvisor az állatok szemével vizsgált meg általános otthoni tereket, hogy a gazdiknak legyen róla fogalmuk, hogyan látják háziállataik a színeket, formákat, textúrákat.

A csapat hét háziállat látásával vizsgálta meg ugyanazt a teret, különböző szemszögekből: kutya, macska, aranyhal, kígyó, tarantula, papagáj és kaméleon. Az eredmény egyszerre mókás és megdöbbentő.

A kutyák képesek látni a sárgát és a kéket, valamint egyfajta szürkésbarnát. Ez azt jelenti, hogy a számunkra élénknek tűnő színek igencsak unalmasak számukra. Bár ez azt jelenti, hogy Bobi nem feltétlenül törődik azzal, hogy a játéka vagy kiságya piros vagy rózsaszín.

A macskák szeme többhasonlóságot mutat a sajátunkkal, de alapvetően úgy látják a dolgokat, ahogy a színvakok látnak. Tehát ha megint azon gondolkozol, hogy milyen színű etetőtálat vegyél a macskának, a válasz: mindegy. A szín, amit a legélesebben látnak az a zöld és a kék. A macskák látásélessége is különbözik az emberétől, így számukra a szoba szöge is másképp jelenik meg, ami azt jelenti, hogy közelebb kell lenniük egy tárgyakhoz, hogy élesen láthassák azt.

Az aranyhalad viszont szélesebb színválasztékot képes látni, mint te, mivel ők látnak UV fényt, ami egy olyan alkalmazkodóképesség, amely lehetővé teszi a vízen való átlátást. Az aranyhal vizuális fókusza azonban jóval alacsonyabb, mint az emberé, így számukra lényegében az egész szoba úgy néz ki, mintha víz alatt lenne.

A kedvtelésből tartott kígyók a párás légkörű terráriumból nem értékelik annyira a kilátást. A kígyóknak ugyanis – néhény kivételtől eltekintve – igen silány látása van. A szobád lényegében számukra egy old-school, homályos fotófejlesztő laboratóriumnak tűnik, furcsa megvilágítású feketefény-kiemelésekkel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ha a házikedvenced egy tarantula, akkor inkább ne fordulj hozzá belsőépítészeti tanácsért. A pókok még nyolc szemmel is nagyon gyengén látnak, valójában, függetlenül a lakberendezési stílustól, Mr. Tarantula alig lát többet egy elmodódott szürke pacánál.

A papagájoknak nem csak a tollai színesek – tetrachromatikus látásukban is széles színskálával rendelkeznek. Ahol az emberek pirosat, zöldet és kéket látnak, ott a papagájok UV-fényt is látnak. Ez azt jelenti, hogy perspektívájuk teljes spektrumú (és általában légi). A szoba tollas barátod számára még színesebbnek tűnik, mint neked, a térbeli elrendezést azonban kevésbé “merevnek” látják, mint az emberek.

A kaméleon, egy jól alkalmazkodó hüllő, amelynek szinte szó szerint hátul is szeme van. A kaméleon panorámás látásmódja miatt szuper szélesnek látja a teret. Ha el akarod rejteni előlük a rendetlenséget, csak kapcsold le a villanyt, mivel nagyon rossz látásuk van a sötétben.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb