„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

“House in 100m2” – a hagyomány és az új kombinációja

A Hábitat-estudio de arquitectura által készített “House in 100m2” projekt egy plébánia kontrasztjában, egy olyan területen található, amelynek házai az informálisból születnek a konszolidációig, és a hegyek és folyók által körülvett természeti környezetben, San Pedroban, Ecuadorban. A környező épületek három alapvető jellemzővel rendelkeznek: hagyományos építészet (örökségként elismert), a hagyomány által előírt formalitással rendelkező épületek, és egy másik rész, amely a rendet a lakhatás növekedésével ötvözi.

A városi szintű növekedés e kontextusában egy 100 négyzetméteres saroktelek maradványa keletkezett (ellentétben a tervekkel); amely a plébánia konszolidációja óta elhagyatottan állt; morfológiai jellemzői miatt elutasítást eredményez a lakásépítés számára. És ez az, hogy a szabálytalan alakja, valamint a meredek lejtő és a környező örökségi kontextus azt sugallja, hogy az összes változót becsatornázzák, hogy megszilárdítsák a tervezési stratégiát, amely kontextusba helyezi a kortárs otthont a helyszínen.

Ezért ugyanezek a kondicionáló tényezők vezették a tervezést a forma dekonstrukciója felé. Vagyis a terep szabálytalansága az a feltétel, amely az alakzat alá van vetve, különben a szabályosságba való belépés dekontextualizálná az építészeti tárgyat. Ily módon egyetlen térfogat (egység) emelkedik, és a szükséges részek absztrahálódnak, többek között a funkcionális, szerkezeti, alaki, éghajlati és élménytérségek egymáshoz való viszonyításával.

Másrészt a ház a fény dinamikájával kapcsolatos forgatókönyvek szintjén kezelik. A térség kiemelkedik a meleg éghajlatával, ahol a hőmérséklet az ecuadori magashegység kontextusához képest magas, ennek köszönhetően egy téglaburkolatot vetítenek ki a ház hőkapacitásának szabályozására, és ahelyett, hogy a belső teret teljesen kitennék a természet elemeinek, az védett marad és kihasználja az árnyékforrás előnyeit a termikus kényelem elősegítésére.

A fény és az árnyék tekintetében a ház a függőleges keringésével kapcsolatos forgatókönyveket egy magasabb szint találkozásával kezeli. Vagyis egy rámpa egy homályban bővelkedő kertbe vetül (hőelnyelő tér a földszintre), a házba belépve egy teljes megvilágított emelet nyílik meg, hogy később egy sötét dobozok sorához csatlakozzon, majd ismét egy tágas és világos térbe érjen. Mindegyik téglaépítménytípus kombinált élményt tesz lehetővé a nyílásokon keresztül bejutó fény és a belső térbe vetített magánélet képességével.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ami a kivetített tereket illeti, azok a szokások, nem pedig a szobák víziójával valósulnak meg. Vagyis egyfajta térbeli rugalmasságot is kínál, amely megmutatja az emberek életmódjának változását. A különálló ház egy hétvégi ház, ezért a földszinten egy hidromasszázst tartalmazó terasszal való együttélést szándékozik kivetíteni a belső tér felé, az interakciós terek vagy tárgyalók megléte lehetővé teszi a dinamikus használatot; mind a merev hálószobákkal, mind a pihenőhelyekkel együtt, amelyek rugalmasan alkalmazhatók a használat megváltoztatásához.

Az anyagszerűség egy javaslat a helyi ipar és munkaerő rendszerezésére. A fehérre festett tégla a szomszédos Malacatos községhez tartozik, a fedett tégla pedig Cuenca városához. Az agyag az örökségi kontextusra adott válasz egy részét tárja fel, és azt, hogy a kortárs építészet hogyan lép be ebbe a kontextusba utánzás nélkül, de új válaszokkal az emberek életmódjának változására, és hogyan lehet integrálni egy természeti, örökségi és társadalmi kontextusba.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb