Home / Lakberendezés és stílus / Holland festő által inspirált lakás

Holland festő által inspirált lakás

A bemutatott lakás Piet Mondrian holland festő, a geometrikus absztrakció képviselője, és a De Stijl művészcsoport fontos tagjának az inspirációjára készült belső dekoráció.

A festő a posztimpresszionizmus szellemében indult, majd megismerkedett a kubizmussal, és ezután a tárgyi világ plasztikai leképzése foglalkoztatta. Az elsődleges színek, a  horizontális és függőleges vonalak, valamint a négyszögletes és négyszögletes formák kulcsfontosságúak voltak a De Stijl mozgalomban, bár ívelt vonalak is megtalálhatóak.

Ez a nappali dekoráció szép egyensúlyt teremt a kettő között, kiemelve az íves ajtót. Több kontrasztos vonalat vezetnek be a dohányzóasztalokon, székeken és absztrakt mintákon a szőnyegben. A “nem színes” terület fekete-fehér átlós csíkokból áll, mint egy kompakt egyfalú konyha. A fekete és fehér színű falat fekete lengőkaros lámpával látták el. A fekete-fehér összeállítás a hálószobában is megjelenik egy karosszék formájában.

forrás:homedit.com

Ajánló

Modern loft átalakítás

CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL Néhány felújítás könnyű, és néhány pedig nagyon nehéz. Általában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..