„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Hőkamerás fotók egy Horizont készházról

A Horizont acélszerkezetes házak kiemelten energiatakarékos épületek. Az acél viszont jó hővezető, ezért joggal vetődik fel mindig a kérdés, hogy egy acélszerkezetes ház a vázszerkezet mentén mennyire lesz hőhidas.

Az épület födémszerkezete, tetőszerkezete és falszerkezete 1-1.5 mm vastagságú tűzihorganyzott acél  C és U profilokból állnak.
Mivel az acélkeresztmetszet igen kicsi, ezért a hőhíd jelenség szinte minimálisra zsugorodik, mert 15-20 cm-en ez a vékony lemez nem hül át.
A falakban 15 cm szigetelés, a belső oldalon 3 cm szigetelés, falfűtés és gipszvakolat, míg a külső oldalon 10 cm hőszigetelés, vakolat és kőburkolat található.

De mi nem szeretnénk meggyőzni senkit, álljonak itt a hőkamerás képek bizonyítékul.

A képek január utolsó hetében délután 2 órakkor készült, a lakás belső hőmérséklete 23 Celsius, a külső hőmérséklet 0 Celsius alatti a méréskor.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épület falaiban 42 cm-ként függőlegesen helyezkednek el a fém profilok, de ez a hőkamerás fotókon sehol sem látszik, így elmondható, hogy az építési rendszer szakszerű kivitelezés esetén nem hőhidas.

Hőkamerás vizsgálat Horizont készház vakolt homlokzati falszerkezetén

Hőkamerás képek egy Horizont készház homlokzatáról
Készház belső falszerkezetének hőkamerás vizsgálata

Pár hónap múlva megjelenik a Horizont hőhídmentes C és U profil rendszere, de ez már csak az elméleti számításokat végzőknek fog igazán felüdülést okozni, mert a gyakorlati képek is mutatják, hogy a normál profiloknál sem alakulnak ki látható és mérhető gyakorlati hőhidak.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb