„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

Hőhíd

A hőhidak, a folyók fölött átívelő közlekedési hidakhoz hasonlíthatók. Pontosabban, olyan területek, ahol a hasznosítható hőenergia könnyebben átjut az épület szerkezetén.

Ezeken a területeken számottevően több hasznosítható energia szökik el, mint az épület szerkezetének más területein. Ennek következménye, hogy a hőhidak közvetlen környezetében a szerkezet is hőmérsékletcsökkenést szenved. Ezért a hőhidak erős befolyással bírnak a hasznosítható hőenergia mértékének növelése, illetve csökkentése területén.
Általános eset, hogy a szerkezet felületi hőmérséklete, a belső terek levegőjének harmatpontja alá esik, melynek következtében a levegő víztartalma kicsapódik.

E probléma elsősorban azoknál a szerkezetrészeknél fenyeget, ahol nagy valószínűséggel hőhidak jöhetnek létre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Amennyiben e probléma tartósan fejti ki hatását, akkor az épület belső tereinek sarkai, illetve más helyiségek, ahol hőhidak keletkeztek, tartósan nedvesek maradnak. Mindezek következménye a penészedés kialakulása. A kialakult penészedést festéssel eltűntetni csak ideig, óráig lehet, e lehetőség nem nyújt tartós megoldás a problémára, mert a víz újfent összegyűlik.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb