„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

EnergyFriendHomeházépítési tudnivalókHírekKiemelt cikkeink

Hogyan történik egy családiházépítés A-tól Z-ig

Naponta kapunk megkeresést, hogy mondjuk el, hogy a gyakorlatban, milyen módon történik egy családiházépítés az első kapcsolatfelvételtől kezdve, a tervezésen át a beköltözésig.

Röviden összefoglaljuk ezeket a mozzanatokat a jelen cikkünkben.

Egy családi ház nem csak egy életre szól, még a következő generációkat is ki kell, hogy tudja majd szolgálni. Ezért nagyon fontos, hogy olyan legyen az új családi házunk, mely nem csak a mai műszaki előírásoknak és hőtechnikai szabványoknak felel meg, hanem többszörösen túl kell, hogy teljesítse azokat.

Gondoljunk bele ha vettünk 5 éve egy laptopot, az ma mennyit ér. Éppen semmit, mert egy ipari hulladék. De ettől függetlenül, az 5 éves laptop is használható arra, amire anno megépítették.

Egy ház is ilyen. Ezért fontos, hogy olyat építsünk, mely 30-40 év múlva is tökéletesen megfelelő lesz az akkor életben lévő követelményeknek.

Erre csak egy olyan ház alkalmas, mely ma többszörösen túlteljesíti azokat a kívánalmakat, melyek most standardok. Ne érjük be egy olyan házzal, mely éppen megfelel most az előírásoknak, mert a gyorsan változó világunkban ez már 5 év múlva kevés lesz.

Egy többszörösen hőszigetelt, jó minőségű családi házat nem kerül többszörös összegbe megépíteni. Ha elfogadja segítünk a választásban.

Mi nem vagyunk egyetlen gyárnak, vagy technológiának az elkötelezettjei. Nekünk a legfontosabb szempont az, hogy időtálló,  jó minőségű, kiemelten energiatakarékos és kedvező árfekvésű otthonokat építsünk a Kedves Megrendelőknek.

Tekintse meg, hogy épül fel egy családiház a Mi kivitelezésünkben. Kattintson az építkezéseinket bemutató oldalunk eléréséhez ide.

A következőkben röviden bemutatjuk, hogy történik a www.kp.hu rendszerében egy álom megvalósulása.

1. Kapcsolatfelvétel

Rátalál a Kedves Látogató a weboldalunkra, ahol felveszi velünk a kapcsolatot telefonon vagy a kapcsolat menüpontban.
Minden felmerülő kérdésre levélben, vagy telefonon választ adunk.

Általában ha valakinek van saját terve, akkor azt beárazzuk, ha nincs küldünk különböző típustervekre árajánlatot.

Az ajánlat legtöbbször 24 órán belül elkészül.

2. Személyes találkozás

Ha az árajánlatunk nagyságrendekben megfelelő, akkor a legfontosabb, hogy találkozzunk személyesen.
A bemutatótermünkben 3 kollégánk hétfőtől péntekig rendelkezésre áll és nagyon szívesen bemutatja élőben a házaink szerkezetét az acél váztól kezdve a tetőfedésen át a hőszigetelésig, mert az irodánkban több kis épület van a szerkezeteinkből felépítve.

Ön elmondja az elképzeléseit, mi pedig bemutatjuk részletesebben az általunk kivitelezett építési rendszereket.
Segítünk az Ön igényeihez legjobban illő technológia kiválasztásában.

 

Nagyon fontos, hogy előre szíveskedjenek időpontot egyeztetni, mert előfordulhat, hogy minden kollégánk ügyféllel tárgyal és így elkerülhető e kellemetlen várakozás.
Ha rendelkezik saját telekkel, akkor a következő találkozó már ott éesz, mert az építészmérnökünk megtekinti a telket és megismerkedik a helyi építési szabályzattal.

3. Referencia ház megtekintése

Ez a pont sok esetben már az első személyes találkozás után pár nappal megvalósul.

Nagyon örülünk, ha az új Építtetőink részletesebben megismerkednek az építési technológiáinkal.
Ezért egy Önhöz legközelebb található kivitelezést bemutatunk.

Ön dönt, hogy egy kész házat tekint meg, melyben már több éve benn élnek vagy egy épülőfélben lévő kivitelezést szeretne látni.
Vagy akár mindkettőt.

4. Előzetes tervek elkészítése

Mivel már a telket láttuk és rendelkezünk térképmásolattal, kezdődhet a tervezési fázis.

Egy tervezői szerződést kell kötni a cégünkkel, melyben rögzítjük, hogy az építészmérnök munkadíja a cégünk ajándéka abban az esetben, ha a kivitelezést velünk valósítják meg. Az építési szerződésig felmerülő tervezői költséget meg kell fizetni, de ezt mi beszámítjuk a ház kivitelezési költségébe. Tehát a tervezési költséggel csökkentjük a vállalkozói díjat.

Profi, passzív ház minősítéssel rendelkező tervezőink az Ön által megálmodott házat fogják több verzióban elkészíteni. A tervek figyelembe veszik az Ön által elmondott igényeket, a telek fekvését, valamint a helyi Önkormányzat Szabályozási Tervében foglalt előírásokat.

2 héten belül 2-3 vázlattervet fogunk Önnek eljuttatni. Nyilvánvalóan lesz ami nagyon, lesz ami kevésbé fog tetszeni. A legjobban megfelelő rajzokat személyesen átbeszéljük, ha még vannak ötletek, azokat bele építjük. Kiválasztjuk a tetőfedő anyagot, vakolatot és annak színvilágát. Ez alapján pár nap alatt készre tervezzük a házat. Természetesen ez egy folyamat, mely Ön és a Tervező között zajlik majd folyamatos kapcsolattartással.

Abban az esetben, ha még Önnek nincs építési telke, akkor nagyon szívesen segítünk annak kiválasztásában, több dolgot figyelembe veszünk a telek kiválasztásánál. Először is a legfontosabb az Ön igénye, majd felmérjük, hogy az adott telekre a helyi építési előírások szerint fel lehet-e azt építeni, valamint megvizsgáljuk, hogy az elképzelt ház a telekre ráilleszthető-e építészetileg, valamint a tájolás tekintetében is vizsgálatot folytatunk.

A telek tájolása nagyon fontos dolog, hiszen egy jól tájolt lakás akár 100 ezer forintos nagyságrendet takaríthat meg éves szinten a fűtési költségeinkből.

Készítettünk egy weboldalt, azért, hogy Ön előzetesen láthassa, hogy milyen kivitelezési díjaink vannak. Ezen az oldalon több tucat típustervet tekinthet meg előre beárazva extra műszaki tartalommal felruházva.
Kattintson ide a típustervek és költségvetések oldalunk eléréséhez.

5. Árajánlat készítés

Mielőtt árajánlatot készítünk még egyszer lepontosítjuk a beépítendő anyagokat és elképzeléseket.

Például: Lesz-e: Központi porszívó, riasztó rendszer, redőny,  stb…

Abban az esetben, ha még nem született döntés, hogy melyik építési technológiából készül majd a leendő ház, akkor Mi mindegyik általunk épített technológiára elkészítjük az ajánlatot.

Ez egy gyors folyamat, mely 2-3 munkanapot vesz igénybe.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ha elkészül az árajánlat, újra egyeztetjük az árakat és javaslatot teszünk arra, hogy lehet még költséghatékonyabban megoldani bizonyos dolgokat.
Igény esetén átalakítjuk az árajánlatot más műszaki tartalomra is.
Lehetőség van arra, hogy bizonyos munkafázisokat saját kezűleg, vagy barátokkal végeztessen el. Ezt nem kell az árajánlatban rögzíteni.
Egyszerűen elég lesz majd a kivitelezéskor jelezni, hogy melyik az amit nem velünk szeretne elvégeztetni.

6. Szerződéskötés

Ha az ár, a műszaki tartalom, a határidők és a fizetési feltételek elfogadásra kerülnek, akkor a szerződés pontjait kialakítjuk úgy, hogy mindkét félnek megfelelő legyen.

Ezután aláírható a szerződés.

A szerződésben a kivitelezés teljes időtartamára árgaranciát biztosítunk.

Nálunk minden Kedves Építtető ajánlónk is lesz egyben. Ez azt jelenti, ha Ön új Megrendelőt hoz számunkra, mi azt jutalékkal köszönjük meg!

Szükség esetén a szocpol CSOK) és a hitel ügyintézést is díjmentesen elvégezzük Önnek!

7. Engedélyeztetési eljárás

Az  Ön által jóváhagyott vázlatrajznak megfelelően elkészítjük az engedélyezési tervdokumentációkat és a gyártmányterveket.

Beszerezzük a közműnyilatkozatokat, majd egyben benyújtjuk az illetékes építési hatóságnak engedélyeztetésre.

Az engedély megszerzésének várható időbeni lefutása helyenként változó.
Általában 15-45 nap.

8. Anyagok kiválasztása

Miközben tart az engedélyeztetési eljárás, Önnek lesz ideje a vakolatok, ereszrendszer, ereszalja színeit, valamint a belső burkolatokat kiválasztani. Kapcsolókat, dugaljakat, csaptelepeket és a szanitereket is meg kell nézni és dönteni kell a jobbnál jobb termékek között. Mi csak azt mondjuk meg, melyet a szerződésben is rögzítünk, hogy pl. egy m2. burkolat milyen költséggel lett beárazva. ha Ön olcsóbbat, vagy drágábbat választ, akkor azt külön a végszámlában elszámoljuk.

 

9. Fogadószint elkészítése

A jogerős építési engedélyek birtokában megkezdjük a fogadószint elkészítését.

Ezzel egyidőben, ha acél vagy faszerkezetes házat rendelt, akkor legyártjuk a fal, tető és födémszerkezetet.

Lehetőség van a fogadószint elkészítésére a Megrendelőnek is, de ebben az esetben a mérettűréseket be kell tartani.

10. Családi ház szerkezetének építése

A fogadószint befejezését követően felgyorsulnak az események.

Ha könnyűszerkezetes házat rendelt, akkor egy héten belül tető alatt van az épület és jöhetnek a külső-belső munkálatok.

Ha tégla, vagy ProKoncept épület került megrendelésre, akkor 20 nap alatt készül el az épület a tetőszerkezetig.

 

 

11. Kulcsrakész kivitelezés

EnergyFriendHome fa vagy fém könnyűszerkezetes készház építése esetén 50-90 nap kell a kulcsrakész kivitelezés befejezéséhez. (igények és ütemezés függvénye)

Tégla vagy ProKoncept ház esetében 110-150 nap alatt adjuk át az új házat.

Végül, de nem utolsósorban átadjuk Önnek és Kedves Családjának az új családi házat, hogy hosszú évtizedeken át kellemes lakókörnyezetet biztosítson.

 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb