„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Hamarosan csak passzív házak épülhetnek

Az Európai Unióban 2018-tól a közintézmények,2020-tól a lakások kizárólag passzív ház technológiával épülhetnek. A passzív házak nulla közeli energiafogyasztással működnek.
Az Európai Parlament (EP) várhatóan 2010 elején hagyja jóvá az új szabályt.
Az unió számításai szerint az EU épületei felelősek a kontinens energiafogyasztásának 40, illetve szén-dioxid-emissziójának 36 százalékáért. Az EP korábbi jelentésében azt sürgette, hogy 2019-től kizárólag az energiaigényeiket önállóan fedezni képes úgynevezett paszszívházak építésére adjanak engedélyt. A végső olvasat ezzel szemben enged némi mozgásteret a nemzeti hatóságoknak annak megszabásában, mi minősüljön „nagy energiahatékonyságú épületnek”.

A szabvány teljesítése körülbelül 20-25%-kal haladja meg egy modern, korszerűen hőszigetelt épület bekerülési költségét.

Mint korábban több esetben megírtuk, ennek a többletforrásnak a megteremtését az államnak támogatásokkal lenne illendő ösztönözni. Tőlünk nyugatabbra ezt a kormányok felfogták, és alkalmazzák.
Állami segítség nélkül elképzelhetetlen, hogy az emberek nagy része jelen helyzetben 20-25%-kal többet fizessen egy passzív technológiájú házért.

Fontos elmondani, hogy ez a 20-25% többletköltség nem a 150 ezer forint négyzetméter nagyságrendi árkategóriában épült hagyományos szerkezetű épületek esetében érvényes, mivel ezeknél  még a mai hőtechnikai szabvány is alig teljesül.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Egy modern készháznál a falak és födém szigetelése sokszor teljesíti a passzív házaknál előírt szigetelési értéket. Ezeknél a házaknál a légtömörségre és a padló szigetelésre, valamint a nyílászárókra kell figyelmet fordítani, így lényegesen kevesebb pénzt kell egy készház építőnek plusszban kifizetni, hogy passzív házat kapjon, mint annak aki hagyományos technológiából épít.

passziv_hazKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb