„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmány

A jövő építészete a 3D nyomtatás és a valós idejű megjelenítés

Miért növekszik a 3D nyomtatott architektúra népszerűsége?
A Grand View Research 2021. júliusi jelentése szerint a globális 3D építési piac hihetetlen 91%-kal fog növekedni 2021 és 2028 között. Ennek oka, először is, hogy a 3D nyomtatás lehetséges megoldásnak tűnik az építészet, a mérnöki munka és az építőipar (AEC) előtt álló kihívások némelyikére-megfizethető lakhatás biztosítása, menedék nyújtás a katasztrófa sújtotta régióknak, és nem utolsó sorban választ adhat a fenntartható építésre. Ezek mellett az egyik fő előnye az alacsonyabb építési költségek- sokkal egyszerűbb kiszámítani a szükséges építőanyag -mennyiséget, és így kevesebb hulladék is keletkezik.

A nyomtatott szerkezetek sokkal gyorsabban készülnek el, mint a hagyományos épületek, időt és pénzt is megtakarítva. A gyors építési sebesség jelentős előny, és egy másik oka annak, hogy a 3D nyomtatott épületek népszerűsége egyre nő. A kaliforniai székhelyű Mighty Buildings például már 24 óra alatt képes nyomtatni egy komplett egységet. Az ilyen sebességű nyomtatás lehetővé teheti, hogy szükség esetén sürgősségi menedékhelyeket hozzanak létre, költséghatékonysága pedig segít kielégíteni a növekvő lakhatási igényeket.

Válasz a fenntartható építészetre
A 3D nyomtatott architektúra másik, és talán legfontosabb előnye a fenntarthatóbb építési mód. Egyes szakemberek a természetes és helyi anyagokat kutatják a beton alternatívájaként, amely nagy szén -dioxid -kibocsátással jár. Ez izgalmas fejlemény az építőipar számára globálisan, és különösen érdekes azoknak az építészirodáknak, amelyek tudatosan csökkenteni kívánják a szén -dioxid -kibocsátásukat. A WASP és a Mario Cucinella Architects két vállalat, aki teszteli a beton alternatíváit a 3D nyomtatáshoz. Egyik projektjüket, a TECLA -t nemrég Olaszországban agyagból nyomtatták, ami utat nyitott a fenntartható 3D nyomtatáshoz a jövőben.

A helyi erőforrások felhasználásának képessége fontos azokban a projektekben, amelyek szó szerint kívül esőek világszerte. Az ICON, a fejlett építési technológiák amerikai fejlesztője a NASA-val közösen dolgozik az első szimulált Mars élőhely létrehozásán. Az “életet a Marson” lehetőségéhez, elengedhetetlen a szerkezetek helyi anyagok felhasználásával történő előállítása. A 3D konstrukció lehet a válasz arra, hogyan lehetnénk képesek felépíteni ezeket a szerkezeteket.

Valós idejű vizualizáció az építészetben, a mérnöki munkában és az építőiparban
Vannak építészirodák, amelyek már mélyebb szinteken fedezik fel a 3D nyomtatást, mint az úttörő építési módszert. Ezek forradalmi, valós idejű megjelenítési technológiát is használnak, hogy fokozzák tervezési munkafolyamatukat. A valós idejű megjelenítés és a 3D nyomtatás együttesen gyors és hatékony módszert kínálnak az építészeknek és az érdekelt feleknek a tervezési lehetőségek felülvizsgálatához és azok gyors életre keltéséhez. A kaliforniai székhelyű Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architects (EYRC) egy cég, amely mindkét technológiával foglalkozik. Jelenleg együttműködve a Mighty Buildings-szel egy családi ház és egy kiegészítő lakóegység tervezésén és nyomtatásán dolgoznak, valós idejű megjelenítés bevonásával.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A valós idejű megjelenítés segíti a tervezést és a kommunikációt
Annak érdekében, hogy az EYRC gyors döntéseket hozhasson, és bemutathassa a legjobb tervezési lehetőségeket a Mighty Buildings-szel közös 3D-nyomtatott projektében, az Enscape valós idejű megjelenítési technológiáját használja.

A valós idejű megjelenítési technológia lehetővé teszi az építészek és tervezők számára, hogy reálisabb környezetben vizsgálják felül a terveket. Tökéletes a világítási lehetőségek elemzéséhez, annak megtekintéséhez, hogy az adott napszakban hol jelennek meg az árnyékok, és összehasonlíthatja a különféle anyagokat a képernyőn vagy a virtuális valóságon keresztül. Ezenkívül megkönnyíti az ötletek kommunikálását, mivel a rendelések, animációk, panorámaképek és önálló fájlok hihetetlenül könnyen exportálhatók és megoszthatók.

A tervezés és az építészet fejlesztése a technológia révén
Ez a két forradalmian új technológia-a 3D nyomtatás és a valós idejű megjelenítés-lehetőséget biztosít számunkra, hogy továbbfejlesszük a tervezést és az építészetet. Az eszközök azért vannak, hogy segítsék a szakembereket a határok feszegetésében és a mai kihívások megoldásának megtalálásában, miközben felkészülnek a holnapra. És most van a tökéletes alkalom arra, hogy elkezdjük hasznosítani őket, és kiélvezzük az általuk nyújtott előnyöket.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb