„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Hagyományos kínai tetőcserepek díszítik a sanghaji Blue Bottle Coffee üzlet belsejét

A japán Keiji Ashizawa Design stúdió a Blue Bottle Coffee legújabb sanghaji üzletében a helyi kultúrát ünnepelve hagyományos kínai tetőcserepeket használt fő anyagként. A 2022 augusztusban megnyíló kávézó a Kerry Centre-hez kapcsolódó épület első és második emeletén található Sanghaj belvárosában, közel a több mint 1000 éves Jing’an templomhoz.

A Keiji Ashizawa Design összesen 13 000 kézzel készített téglacsempét helyezett el a bárpulton, a lépcsőház falán és a kávézó társalgó területén. Ez a különleges téglatípus, amelynek félköríves élei vannak, a közeli Yixingben készült, egy közeli városban, amely az agyagáru gyártásáról ismert. A csempék felületén egy új füstölési eljárást alkalmaztak, hogy növeljék a téglák szilárdságát és finom fényvisszaverő hatást érjenek el.

A két szintet összekötő kávébár áll a tér középpontjában, körülötte pedig ülőhelyek és termékbemutató területek vannak kialakítva. A Blue Bottle Coffee szerint ez arra ösztönzi a vásárlókat, hogy bekapcsolódjanak a kávékészítés folyamatába. A lépcsőház közvetlenül az első emeleti bárpult mellett található, így amikor az emberek felsétálnak a második emeletre, különböző magasságokból figyelhetik meg a kávékészítést a bár területén.

A második emeleten található nyitott társalgótérben egy sötétbarna bútorokkal és bőrpárnákkal berendezett ülőfelület fölött lógó papírvilágítás egészíti ki a teret. Ahol az üzlet a Kerry Centre-hez csatlakozik, mindkét emeleten egy sor félkör alakú, süllyesztett ülőhelyet vájtak ki a falból. Az ülőhelyek lekerekített formája nemcsak a tetőcserepekre reagál, hanem a kávézóban étkező vendégek számára is magánéletet teremt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Keiji Ashizawa Design a kávézó egész területén különböző színű és textúrájú betont használt, amelynek szerkezeti oszlopai és födémei nyersbetonból készültek. Természetes tölgyfa bútorokat választottak, hogy melegséget kölcsönözzenek a belső térnek.

A Blue Bottle Coffee-t 2002-ben James Freeman alapította egy kis pörkölőüzemként a kaliforniai Oaklandben, és azóta az USA-ban és Ázsiában működő kávézólánccá nőtte ki magát. Ez a második Blue Bottle Coffee üzlet Kínában. Az elsőt idén februárban nyitották meg, a Schemata Architects tervei alapján, szintén Sanghajban. Korábban a Keiji Ashizawa Design három Blue Bottle Coffee üzletet is tervezett Japánban.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb