„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmány

Gyárhulladékból szemet gyönyörködtető bútorok

A megmaradt ipari hulladék újrafeldolgozása egy dolog, de egy gyár felszerelése arra, hogy saját melléktermékeit ötletes és hasznos tárgyakká alakítsa egy nagyon új gyártási trenddé válhat a jövőben, Youngmin Kang, szöuli művésznek köszönhetően.

Az Art from Factory (AFF) nemrégiben megjelent kollekciójához Kang egy koreai vállalkozással dolgozott együtt, mely során gyártási hulladékból, néhány fémformából, a vállalat saját szerelőeszközei segítségével egyedi bútorokat készített. A fémformákat a fúvókákból kiszivárgó élénk árnyalatú forró műanyaggal burkolják. A rétegzett anyag adottságaiból adódóan a többszínű ülőalkalmatosságok úgy néznek ki, mintha egy tubus fogkrémet nyomtak volna rájuk.

A projekt akkor fogalmazódott meg a tervező fejében, amikor a vállalat gyártási folyamata során, amely műanyag bevonatú acélcsöveket állít elő, többek között a dél-koreai főváros buszainak fogantyúihoz, a műanyag melléktermék ugyanolyan ütemben halmozódott fel, mint késztermékük. Kang erre megoldásként állt elő a koncepcióval.

A kollekcióval Kang szinergikus uniót tudott elérni az ipari funkcionalitás és a művészi forma között. Felszabadítva a divat iránti rajongását, egyik színösszeállítását, vörös, fehér és fekete alapot használva „Nike Air Jordan” széknek nevezte el, de a Reebok árucikkek hagyományos színeiben is kidolgozott egyet, utalva a céggel folytatott korábbi együttműködésre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

AFF bútorkollekciója még fejlesztés alatt áll, de a Kang ígérete szerint az hamarosan elérhető lesz a nyilvánosság számára.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb