„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Graffiti House: ruharaktárból kortárs otthon- VIDEÓ

A Durack Architects építészeti cég Graffiti House projektje egy meglévő ruharaktár átalakítása egy olyan otthonná, amely egyszerre nyújt nyugodt menedékhelyet az intimitás pillanatainak megélésére, ugyanakkor egy sor olyan térrel, amely drámaiságot és a külvilággal való kapcsolatot sugallja. A projekt a helyszínen bizonytalanul indult, és nem sokkal az építkezés után az eredeti építtető fizetésképtelenné vált. Szerencsére a Durack Architectsnek közös irodája van egy elismert építésszel, aki képes volt átvenni a munkálatokat és újra életre kelteni a projektet.

Az épület átalakítása egy új, 3 hálószobás otthonná egy tudatos kísérlet volt arra, hogy a términőséget helyezzék előtérbe az alapterülettel szemben. Az eredeti ügyfelek egy gyermek nélküli pár voltak, akik egy szerény költségvetéssel szerették volna a lehető legtöbbet kihozni a nagy nyitott terekből. Az ügyfél ragaszkodott ahhoz, hogy a felújítás során az épület ne veszítse el az eredeti tér ipari hangulatát.

Bár az eredeti épületnek egyedülállóan drámai jelenléte volt, fennállt a veszélye annak, hogy a belső tér amorf és meghatározás nélküli lesz. Ennek megoldására a meglévő térfogatot maximalizálták, és egy U-alakú félemelettel bővítették, amely részben a meglévő acél tetőszerkezetre van felfüggesztve. Mindeközben egy olyan otthont hoznak létre, amely valódi összekapcsoltság érzésével rendelkezik, mely egyfajta befelé forduló tervében egy védett és magasan fekvő udvar köré burkolt privát tereket tartalmaz.

Míg a tervezés az épület adaptív újrahasználatának szerves részét képezte, fontos volt, hogy azt megfelelő szerkezettel, részletekkel és anyagokkal egészítsék ki. Éles, használati ipari esztétikát alkalmaztak a szabadon hagyott acélszerkezetekkel és fagerendákkal, valamint a gyárakban jellemzően padlóburkolatként használt ipari rácsokkal a paravánokhoz és korlátokhoz. Ezt a finomabb részletekben is folytatták, mint a csiszolt sárgaréz csaptelepek és asztalosipari fogantyúk.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az otthon és a park között kapcsolat jött létre a homlokzat lebontásával és megnyitásával a megemelt, parkosított udvaron keresztül. A homlokzat ezen részének eltávolítása a belső, kétszintes tereket fénnyel árasztja el, miközben a parkból egy apró pillantást enged az új otthonba. Tisztelegve a St Peters sokszínű és textúrájú közössége előtt, a Simpson Parkra néző kiterjedt homlokzat egy helyi művész, Alex Lehours a street art egy darabjával újult meg.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb