„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Geo tarifa vagy H tarifa – Melyiket válasszam?

A GEO egytarifás, különmért, vezérelt tarifa. Naponta legalább 20 óra fűtési időt nyújt a hőszivattyú számára úgy, hogy egy megszakítás nem lehet hosszabb 2 óránál, és két megszakítás között minimálisan 2 óra felfűtési idő áll rendelkezésre. Ezzel a hőszivattyús rendszer megfelelő mennyiségű villamos energia betáplálást kap az üzemeléshez.

A tarifát az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport lakossági ügyfelei, valamint a 3×63 Ampert (39 kW) meg nem haladó névleges csatlakozási értékkel rendelkező üzleti ügyfelei és a közintézmények igényelhetik meglévő, illetve új hőszivattyús rendszer villamosenergia ellátásához.

A GEO tarifa bruttó végfelhasználói díja 28,04 Ft a lakossági, illetve 28,34 Ft a nem lakossági, valamint közintézményi fogyasztók számára. Ez a díj már valamennyi költségelemet és adót tartalmaz.

* A tarifát az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók igényelhetik az ELMŰ és az ÉMÁSZ szolgáltatási területén.
* A kedvezményes tarifa kizárólag szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető hőszivattyú berendezés villamos energia ellátására használható.
* A hőszivattyú bekötését a vezérelt elosztó hálózati áramkörre állandó jelleggel rögzített módon, nem dugaszolhatóan kell elvégezni. Más berendezés üzemeltetése erről a csatlakozásról szerződésszegésnek minősül.*
* A felhasználó a vételezéshez szükséges mérőhely kialakítást a MEE VET által regisztrált vállalkozókkal köteles kiépíttetni.
* Csak olyan berendezés helyezhető üzembe, amely teljesíti az ELMŰ-ÉMÁSZ által rögzített műszaki megfelelőségi követelményeket.
* A GEO tarifa részletes díjaira és az igénybevétel feltételeire vonatkozóan az Egyetes Szolgáltatói Üzletszabályzatban leírtak irányadóak, melyet letölthet az ELMŰ honlapjáról, vagy megtekinthet az ELMŰ ügyfélszolgálati irodáiban.
* Az ELMŰ jelenleg (2010. július 1. után) bruttó 30,42 Ft-ért ad 1 kWh áramot a Geo Tarifa alatt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“H” Tarifa

2010.január 1-től kedvezményes “H” tarifát vezettek be az E-ON, DÉMÁSZ, ELMÜ, ÉMÁSZ szolgáltatási területein. A Közlekedési , Hírközlési és Energiaügyi Miniszter 70/2009.(XII.4.)KHEM rendelete a villamosenergia-piaci egyetemes szolgáltatás árképzéséről, valamint az egyetemes szolgáltatás keretében nyújtandó termékcsomagról szóló 44/2008.(XII.31.)KHEM rendelet módosításának értelmében: 2010 év tavaszától országszerte elérhető egy új “H” jelű tarifa, amelyet főként a hőszivattyúk, illetve egyéb megújuló forrásokból hőt nyerő épületek hőellátását segítő berendezések és automatikák táplálására lehet igénybe venni. Az új tarifa kizárólag a fűtési idény alatt nyújt kedvezményes áramvételi lehetőséget, és a díja nem lehet magasabb, mint az adott szolgáltató vezérelt legalacsonyabb “B” tarifájáé (közismert nevén: éjszakai áram), amelyet a normál lakossági tarifa (A1 jelű díjszabás) 70%-ban maximál az új rendelet.
* Az E.ON jelenleg (2010. július 1. után) bruttó 29,16 Ft-ért ad 1 kWh áramot a “H” tarifa alatt.

Kinek, melyik tarifát érdemes választani?

Választani csak az ELMŰ-ÉMÁSZ területen lakók tudnak. Ők, ha a hőszivattyújuk hűtést is végez, mindenképpen akkor járnak jobban, ha a Geo Tarifát választják, mert az egész évben rendelkezésre áll. Ha a hőszivattyúval nem hűtenek, és a használati melegvíz készítésébe napkollektorok is besegítenek, akkor valószínű, hogy a “H” Tarifa a jobb választás, hiszen lényegében csak a fűtési szezonban használják a berendezést, amikor a “H” tarifa olcsóbb, ráadásul 24 órában áll rendelkezésre. Egyéb variációknál érdemes szakember tanácsát kérni a döntés előtt.

Akik nem az ELMŰ-ÉMÁSZ területen élnek, nincs választási lehetőségük, nekik csak a “H” tarifa áll rendelkezésükre.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb