napi hírmorzsák

Futurisztikus formatervezésű könyvtár, kilátással a Dél-kínai-tengerre

A pekingi székhelyű MAD építészeti stúdió, melyet Ma Yansong alapított 2004-ben, egy könyvtárat tervezett Kínában, Haikou városában, amely alapkoncepciója “egy olyan féreglyuk, amely felülkerekedik az időn és a téren”.

A Wormhole Library, mely szó szerint azt jelenti: féreglyuk könyvtár, a Century Parkban épül, a Dél-kínai-tengerre néző Haikou városában, amely a kínai Hainan szigeten található. A Haikou-öböl tengerpartja mentén jelenleg folyamatban lévő városmegújítási terv részeként épülő íves beton szerkezetben egy könyvtárnak és egyéb közösségi létesítmények számára ad majd otthont, a park látogatói számára. Az épület ketté lesz osztva. Egy nagy, fedett előcsarnok választja majd el a könyvtárat a létesítményblokktól, amely WC-ket, zuhanyzókat és kerékpártárolót foglal magában. A 10.000 könyvet tartalmazó könyvtárat egy központi, kétszintes olvasóterem körül fogják elrendezni.

A földszinten egy kávézó, recepció, iroda és VIP szobák is találhatók lesznek, míg a fenti emeleten egy alagútszerű gyermek olvasóterem és egy másik, tengerre néző olvasóterem kerül majd kialakításra. A forma folyamatos alakjának megőrzése érdekében az épületet fehér betonból öntik ki, CNC és 3D-s nyomtatási technológiák segítségével.

Az épület mennyezetébe kör alakú lyukakat vágnak, hogy azok állandó nappali fényt biztosítsanak a helyiségekben. A stúdió elmondása szerint az épület összes villamossági és vízvezetéke be lesz építve a betonba, hogy csökkentsék az épület belső tereinek “rendetlenségét”.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az ívelt tolóajtók a falakba csúsznak majd, és lesznek nyitható ablakok is, amelyek lehetővé teszik, hogy a friss tengeri levegő áramolhasson az épületben. Az épület egy hatalmas tetőterasszal lesz ellátva, ahonnan panorámás kilátás nyílik a Dél-Kínai-tengerre, és egy fehér homokkal körülvett végtelenített medencét építenek a szerkezet mindkét oldalára.

A Wormhole Library projektje az tervezett hét pavilon sorozatának elsőként megépülő szerkezete, amelyeket a városmegújítási terv részeként a Haikou-öböl partja mentén építenek majd az elkövetkezendő néhány évben.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close