„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy dzsungel-szerű belső udvart rejtenek a mexikóvárosi otthon figyelemfelkeltő téglafalai

Hector Esrawe tervezőstúdiójának első projektje egy vörös téglából épült rezidencia Mexikóvárosban, amely hivalkodó falai egy buja udvart rejtenek a központjában. Az Esrawe Studio a Casa Sierra Fría rezidenciát egy négytagú család számára tervezte, akik számára fontos volt a magánélet védelme.

Az 576 négyzetméter alapterületű Casa Sierra Fría az Esrawe Studio első rezidenciája, amelyet Hector Esrawe ipari tervező 2003-ban alapított. A műterem, amelyet Mexikó egyik legismertebb dizájn stúdiójának tekintenek, eredetileg a bútorokra összpontosított, de azóta kiterjedt a belsőépítészet, a tervezés és az építészet irányába.

A Casa Sierra Fría két párhuzamos épületrészből áll, amelyeket egy folyosó köt össze, “U”-alakot alkotva a belső udvar körül. A kőburkolattal ellátott süllyesztett udvar tele van zöld növényekkel, dzsungel-szerű atmoszférát alkotva, amely pazar kontrasztot alkot a vörös téglafalakkal. A külső homlokzaton nincsenek ablakok, amelyek erősítik a szándékosan kialakított monoton megjelenést.

A földszinten elhelyezkedő helyiségek üvegfallal vannak ellátva a belső udvar felé, kilátást nyújtva a dús zöld növényzetre, és napfényt közvetítsenek a belső terekbe. Ezek az ablakok azonban csak a rezidenciába belépve láthatók.

A rezidencia téglafalai mögé egy nagy faajtón keresztül lehet bejutni. Az Esrawe Studio halvány anyag- és színpalettát választott a belső terek számára, hogy az teljes ellentétben álljon a külső esztétikával. A padlóburkolatok többnyire kőből és fából állnak, míg a falak világos árnyalatokban díszelegnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az előszobából kőlépcsők vezetnek a süllyesztett nappaliba. A bútorokat a stúdió egyedileg készítette a rezidencia számára. A konyha és az étkező az otthon másik oldalán található, ahová egy keskeny folyosó vezet. Az üveg tolóajtók fedett területre nyitják az étkezőt, amely helyet biztosít a kinti étkezésnek. A folyosóról egy lépcső vezet fel a ház első emeletére.

Az északnyugati térségben található lakosztály nappalival, dolgozószobával és fürdőszobával rendelkezik, hozzáféréssel egy szabadtéri teraszhoz. A folyosóról további két hálószoba, fürdőszoba, nappali és dolgozószoba nyílik, valamint egy fa lépcsőfeljáró, mely egyenesen a tetőre vezet.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb