„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Fenntartható otthon egy környezeti és társadalmi problémák sújtotta területen

Az Anupama Kundoo, indiai tervező által tervezett Shah Houses projekt Auroville városának peremén, egy környezeti és társadalmi problémák által érintett területen, ideértve a vízhiányt, a sós víz behatolását, a talajeróziót, a csökkenő talajtermékenységet, a munkanélküliséget, valamint az alacsony szintű lakhatási, oktatási és egészségügyi létesítményeket.

A 2003-ban az Auroville Housing Service lakásszolgáltató számára épült szerkezet homlokzata a környéken könnyen elérhető természetes bazaltkőből és helyben készített terrakotta cserépből épül fel. Az üveg homlokzatú szociális terek boltozatos tetők alatt helyezkednek el, míg a magán helyiségek a szilárd falazat mögött találhatók.

A helyszín talaját laboratóriumi vizsgálatoknak vetették alá, és alkalmasnak találták teherhordó falak építésére. Az ősrégi döngölt földépítési technikát kifinomultabb formában, cementstabilizációval alkalmazták, hogy jobb színvonalú befejezést, nagyobb szilárdságot és vízállóságot érjenek el, és lehetővé tegyék egy gyors moduláris építési módszer kivitelezését. A szitált földhöz öt százalék cementet adtak, hogy az vízálló legyen, és ezáltal jelentősen növelje az anyag nedves nyomószilárdságát. A négy munkásból álló csapat napi 23 cm hosszú, 2,2 m hosszú monolit falat volt képes előállítani.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tetőszerkezet terrakotta cserép elemek felhasználásával készült, amely kifejezetten alacsony környezeti hatásokkal járó, megfizethető megoldást kínált és előnyös volt a helyi foglalkoztatás elősegítéséhez. Az otthon az olcsó és környezetbarát építési infrastruktúra mellett esővíz-gyűjtő és szennyvíztisztító rendszerekkel is el van látva, és az összes munkálatot a régió munkásai és kézművesei végezték.

Forrás: www.arquitecturaviva.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb