„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

Félszoba

A félszoba értelmezése

Az 253/1997 Kormány rendelet, az OTÉK (Országos településrendezési és építési követelmények) 2008. szeptember 12-i változása óta 8,0 m2-re módosult a lakószoba minimális alapterülete, tehát ezt követően új lakásba nem lehet betervezni 8,0 m2-nél kisebb lakószobát.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az OTÉK továbbra sem tesz különbséget a félszoba és a szoba között, a meghatározásban csak a „lakószoba” szerepel. Mivel a lakáscélú állami támogatásokat szabályozó 12/2001 (I. 31.) Kormány rendelet nem változott, ott a 3. §-ban, a méltányolható lakásigény meghatározásánál továbbra is megtalálható a „fél lakószoba” elnevezés, konkrét mérettel: „a fél lakószoba hasznos alapterülete a 6 négyzetmétert meghaladja, de nem haladja meg a 12 négyzetmétert”. A két rendelet szövegezése között ellentmondás van – ezentúl új épület építése esetén gyakorlatilag a 8-12 m2 közötti lakószobát nevezhetjük félszobának.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb