„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Felrobbant egy újabb atomreaktor ma éjjel, a reaktortartály is megsérült

Nagy a baj Japánban.

Magyar idő szerint este 10 kor:

A Kyodo hírügynökség jelentése szerint robbanás hallatszott a fukusimai atomerőmű 2-es blokkja felől.

A japán szakemberek egész nap a robbanást igyekeztek elhárítani.Az NHK japán hírtelevízió jelentése szerint a 2-es reaktorban bekövetkezett robbanásban megrepedhetett a fűtőanyagot körülvevő, 13 centi vastag reaktortartály.

A reaktortartály sérülése a lehető legrosszabb, ami történhet. A nagy nyomás és hőtermelés miatt radioaktív cézium- és jódizotópokat tartalmazó gázok szabadulhatnak ki a tartályból. Az eddigi hírek szerint ugyanakkor a reaktorblokk külső konténment épülete nem sérült, így elképzelhető, hogy a sugárzó anyag nem jut ki a természetbe. Ha pedig kijut, várhatóan behatárolható területen szóródik majd szét.

Magyar idő szerint éjfélkor:

A Kyodo hírügynökség legfrissebb jelentése szerint a robbanás után mért sugárzási szint meghaladja a megengedettet. Az nem derül ki a jelentésből, hogy mennyivel, és hogy a mérést az épületen belül vagy kívül végezték. (BBC)


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Magyar idő szerint hajnal egy órakor:

Az eddigi jelentéseknek ellentmondva módosította a japán nukleáris biztonsági ügynökség a korábbi híreket. A tájékoztatás szerint mégiscsak az 1-es és a 3-as reaktor robbanásához hasonlóan hidrogéngáz robbant be a 2-es reaktorban is. A félhivatalos Jiji hírügynökség a japán kereskedelmi miniszterre hivatkozva azt közölte, hogy a sugárzás mértéke a robbanás után is alacsony maradt.

Makai Mihály reaktorfizikus a Tényeknek azt mondta korábban, hogy  egy ilyen erőművet úgy terveznek, hogy az építése előtti 50 év legerősebb földrengését bírja ki. Csakhogy ilyen erős földrengés, mint a mostani még soha nem volt Japánban. szerkesztő megjegyzése: Hihetetlen, hogy csak ez elmúlt 50 évet veszik számításba, hiszen sok földrengés 100-150 évente fordul elő. Ez eléggé orosz rulethez hasonlító dolog.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb