„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Felrobban valami az atomerőműben Japánban

A tegnapi 8,9-es hatalmas földrengés után teljes káosz van Japánban.

A földrengés után hatalmas Tsunami alakult ki, mely 6-10 méteres hullámokkal árasztotta el Japán egyes részeit és a Csendes Óceáni térséget.
Még Chillében is ki kellett költözni az embereknek a part menti településekről. A földrengés után a Csendes-óceán teljes medencéjében cunamiriadót rendeltek el, de máshol eddig nem okozott komolyabb károkat a szökőár.

Két japán atomerőművel is gondok akadtak, az Onagawában tűz ütött ki, a Fukushima reaktorhűtője pedig elromlott.

A Fukushima erőmű környékét evakuálták, nukleáris veszélyhelyzetet rendeltek el.

Felrobbant az atomerőműben valami japánban from www.kp.hu on Vimeo.

Az atomerőműben reggel hatalmas robbanás volt.

Még kormányzati szintről is egymásnak ellentmondó információk érkeznek a fukusimai robbanásról. A CNN úgy értesült, hogy a robbanást vízgőz okozta, amelyik a hűtés közben keletkezett.

A fukusimai erőműből radioaktív gőz kerül ki, ezért a szakemberek folyamatosan mérik a környéken a sugárzást. A megsérült reaktor környékén a normálisnál nyolcszor nagyobb értékűt regisztráltak, a létesítmény vezérlőtermében pedig a normális sugárzási szintnek az ezerszeresét.
Bár még nincs hivatalos besorolása a fukusimai robbanásnak, a hétfokozatú Nemzetközi Nukleáris Eseményskála (NES) szerint legalább 5-ös, vagyis “külső kockázattal járó baleset” történt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Magyar idő szerint délelőtt 11 órakor: A fukusimai egyes reaktorban történt robbanásról továbbra is semmilyen hivatalos közlés. Jukio Edano, a japán kormány kabinetfőnöke egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: “még nem erősítették meg azokat az információkat, hogy a reaktor robbant-e fel”.

A forgatókönyv vészesen hasonlít a Csernobilban történt robbanásra, ott sem erősítettek meg semmit, csak hetekkel a történtek után.

Mindenesetre nem javasolják a közelben élőknek az ablakok kinyitását, az utcán pedig maszk viselését ajánlják.

Az egyes reaktor húsz, a kettes reaktor tíz kilométeres körzetéből kell kitelepíteni az embereket ma délben.

Magyarországot semmiféle veszély nem fenyegeti a fukusimai robbanás után, mondta Lux Iván, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese. Hivatalos értesítést egyébként csak a robbanás tényéről kaptak, részleteket még nem tudni.

Nagyon régi atomerőmű a fukusimai, a hatvanas években kezdték el építeni, márciusban akarták bezárni. A világ 25 legnagyobb atomerőművének az egyike. Reaktorainak teljesítménye egyenként is két-háromszorosa a paksinak, és négy helyett hat van. Nem volt olyan magas a hőmérséklet, mint a csernobili robbanásnál, és jóval kisebb erejű lett a robbanás, mert előtte szabályozó anyagot használtak, és a gőzt is engedték folyamatosan. Az erőmű környékén 10-20 kilométeres körzetben szóródott szét a radioaktív anyag. A probléma az, hogy a szökőár ezt továbbviheti. (via wikipédia)Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb