„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílusZöld hírek

Farmház: egy új meglátás a jövő fenntartható építészetéről

Sok általános építőanyag óriási negatív hatással van a környezetre. A cement az összes feldolgozóiparban az energiaigényesebb, nagymértékben támaszkodva a szénre, kőolajra és a pusztító nyílt bányászati ​​eljárásokra, és az acélgyártás hasonló módon számos veszélyes anyagot bocsát ki a levegőbe és a vizekbe. Éppen ezért egyre több építész választja a fenntarthatóan termesztett és betakarított fával való munkát, mára már a magas épületeknél is.

A magas fa szerkezetek biztonságosabbak, mint azt gondolnád. A gyártás és a mérnöki munkák terén elért legújabb előrelépések olyan tömeges faanyagot állítottak elő, amely ugyanolyan jó, vagy jobb teljesítményt nyújt, mint az acél vagy a beton, és a sikeres tűzteszt enyhítette az éghetőséggel kapcsolatos aggodalmakat. Erre válaszul a világ számos városában megváltoztatják építési előírásaikat, hogy extra magas faépületeket lehessen létrehozni.

A fenntartható építészet azonban sokkal több, mint „környezetbarát anyagok” és néhány intézkedés a víz és az energia megtakarítására. A tervnek holisztikusnak is kell lennie, figyelembe véve az épület teljes életciklusát és azt, hogy az hogyan fogja befolyásolni a környező közösséget. A „parasztház” nevet kapott projekt számára a Studio Precht egy olyan moduláris rendszert fejlesztett ki, amely megvizsgálja az emberek kapcsolatát a kedvelt és sűrűn fogyasztott ételeikkel, egy olyan épületet létrehozva, amely összekapcsolja az építészetet a mezőgazdasággal.

A formatervezés vizuálisan igen csak feltűnő, és a szerkezet geometriai vázlata kívülről kiemelkedő optikai élményt nyújt. Az egyes háromszög alakú modulokat egymásra rakják és üvegükkel zárják le azokat, felfedve a növényzetben gazdag belső tereket.

Az előre gyártott A-keretű házmodulok, amelyek a tervezés magját alkotják, egyesítik az életteret és a gazdálkodást, így a lakosok élelmet termelhetnek saját felhasználásukra, vagy megoszthatják a szomszédokkal és a közösséggel. Mindegyik testreszabható, lehetővé téve a családok számára, hogy megválaszthassák a számukra legmegfelelőbb belső elemeket és elrendezéseket, ideértve a hálószobákat és az erkélyeket, míg a vízellátási és mezőgazdasági termékeket a modulok külső részén tárolják.

“A parasztház motivációja személyes.” Írják az építészek. „Két évvel ezelőtt áthelyeztük irodánkat Peking központjából Ausztria hegységére. Most a hálózaton kívül élünk és dolgozunk, és igyekszünk lehetőleg önellátóak lenni. Az ételek nagy részét maguknak termesztjük, és a maradékot a szomszédos gazdák kapják meg. Most nagyon különböző kapcsolatban állunk az étellel. A te kertedből származó paradicsom más ízű, mint a föld körül konténerben szállított paradicsom. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez az életmód nem mindenki számára választható, ezért megpróbálunk olyan projekteket kidolgozni, amelyek visszaviszik az ételek a városokba. ”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

„Az élelmiszer és a menedék azonban emberi szükségletek, és az építészek újragondolták a kettő kapcsolatát. Lehetőség nyílik az építészet és a mezőgazdaság újbóli összekapcsolására, és mindkettő javítására. Azt hiszem, hiányzik ez a fizikai és szellemi kapcsolat a természettel, és ez a projekt katalizátorként szolgálhat ahhoz, hogy újra összekapcsolódjunk környezetünk életciklusával. ”

Elsőre igen furcsának tűnhet az a gondolat, hogy egy bentlakásos mini farmban éljünk. De ha megnézi a belső elrendezés képeit, egyértelmű, hogy az életkörülmények modernek és gyönyörűek, és az ültetett helyek nemcsak élelmet kínálnak, hanem egy nyugodt helyet a természethez való kapcsolódáshoz is, ami városi körülmények között olykor nehéz lehet.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb