„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Ez a beton bunker titkos oázist rejt

Kívülről nézve ez a mexikói Oaxacában található épület kemény és kissé agresszív, egy monumentális betonszerkezet, ablakok nélkül. Valójában ami látható a homlokzaton, az néhány faajtó. Ebben, első ránézésre nincsen semmi természetes, meleg vagy barátságos. Aki elhalad az utcán mellette, akkor azt gondolná, hogy szinte szomorú hatást kelt. 

A „Zicatela ház” bizonyíték arra, hogy a látszat sok esetben megtévesztő lehet. A mexikói város székhelyű építész, Ludwig Godefroy tervezte és egy Puerto Escondido városához közeli strandról nevezték el. Az épület egy beton bunkernek tűnik a kívülállók számára. Belül teljesen más a történet, minden szobája és tere a napfény, a friss levegő és az égboltra való kilátás körül vannak kialakítva.

„A ház egyik fő célja az volt, hogy lehetőséget adjon a tulajdonosnak arra, hogy elhagyják Mexikóvárosát, hogy szünetet tartsanak a “megalopolisból” és a városi szokásokból, azáltal, hogy pihenni és kikapcsolódni, élvezni tudják a mexikói partvidék hőségében és Oaxaca békés fényében ”- mondja Godefroy. “Ez a ház kettős tájra utal, egyik oldalán a háttérben a strand és a tenger, a másik oldalon a hegyek és az agávé mezők, amelyekből mezcal és tequila készül.”

Godefroy 2014-ben kezdte meg a munkát a projekten, tervezőtársa, Emmanuel Picault társaságában. A duót legismertebb éjszakai klubjaikról és bárjaikról ismerték, ahol munkájuk gyakran a modernista és a hispániai hatások csábító kombinációját képviseli. A ház terveit egy mezoamerikai labdapályán alapozták, amelyet nagy szimmetrikus falak vesznek körül.

A beton és az egyszerű, egyenes vonalú alakok behozzák a Godefroy és a Picault brutalista elemeit, míg az otthon trópusi hangulata olyan elemekkel jár, mint a természetes fa, az élő növényzet és a nyugodt medence, ami nagyon meglepő, tekintettel a ház külső megjelenésére, azzal a ténnyel, hogy semmi üveg nem található a házon, kivéve a nagy redőnyöket, amelyeket az egész udvaron látsz, a magánélet megtartása érdekében bezárhatók, de egyébként a rezidencia rendkívül nyitott a nagyvilág felé.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Godefroy hozzáteszi, hogy „ez a projekt nagyon érdekes személyiséggel bír, mivel egy tengerparti ház helyett egy vidéki ház lett belőle, ami a tenger mellett van. A ház e kettősségén, a környék kettősségén és azon képességén alapszik. Ezáltal eltűnik a határ a bent és a kint között. ”

„A Zicatela ház egy kicsi, 300 négyzetméteres telken épült, védő építészet tipológiájának felhasználásával, ahol egy fal a terepet teljesen körülveszi, segítve a 100% -ban védett terület létrehozását kívülről, belül pedig az égbolt felé nyitott oázissá válva. A ház külső bunker kinézetével, egyike azoknak a hatalmas betonszerkezeteknek, amelyeket Normandia területén láttam – ahol születtem – az egyik egy mexikói piramist véd belsejében, melyet Mexikó körül való utazásaim során fedeztem fel, az országban, ahol tíz éve élek és dolgozok.”

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb