„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Évente 472 milliárd köbméter gázt lehetne itthon megspórolni

A mostani évi 28 milliárd forint állami támogatás felhasználásával 30 év alatt lehetne a jelenlegi követelményeknek megfelelően hőszigetelni a lakásokat, viszont ha minden lakás már ilyen lenne, akkor évi 472 milliárd forintnyi földgázt lehetne megtakarítani, a mai árakkal kalkulálva. A 4 milliós magyar lakásállomány háromnegyede, azaz 2,8 millió a családi ház, 800 ezer pedig úgynevezett iparosított technológiával – zömében panelból – készült. Ha a családi házak tizedét hőszigetelnék évente, akkor 80 ezer ember jutna munkához 10 évig – kalkulálta ki a Knauf Insulation.Az évi 28 milliárd forintos támogatás azonban kevés ahhoz, hogy tömegesen az energiamegtakarító felújításokat válasszák a lakástulajdonosok. További rossz üzenet a távfűtés áfájának 5 százalékra csökkentése, amely inkább ösztönöz energia pazarlásra, mint megtakarításra. A paneles lakások jelenleg háromszor annyi energiát fogyasztanak, mint a mai követelmény.

A lakások háromnegyedét földgázzal fűtik a magyar tulajdonosaik. Az évi 14-15 milliárd köbméteres országos felhasználás felét használja a lakosság, ennek háromnegyede fűtésre megy el. Ha a lakások fűtési igényét felére lehetne csökkenteni, akkor az így megspórolt földgáz – a mai 135 forintos köbméterenkénti áron számolva – 472 milliárd forintot tenne ki


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

forrás: lakoter.huKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Egy hozzászólás

  1. “Évente 472 milliárd köbméter gázt lehetne itthon megspórolni” vs
    “…akkor évi 472 milliárd forintnyi földgázt lehetne megtakarítani.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb